David Söderberg valmis EM-kesään: ”Haluan paremman alun kuin viime vuonna”

David Söderberg valmis EM-kesään: ”Haluan paremman alun kuin viime vuonna”

David Söderbergille kuuluu allergiaoireita lukuun ottamatta kilpailukauden ja EM-kesän lähestyessä oikein hyvää, sillä vöyriläisen harjoituskausi on ollut onnistunut eikä selkä ole vaivannut.

– On ollut hyvä talvi. Alkutalvi-syksy oli poikkeuksellista, kun ei tarvinnut mitään kuntoutusjaksoa pitää, kroppa oli aika ehjä kauden jälkeen. Sen jälkeen hankittiin jalkoihin vähän enemmän voimaa, ja se onnistui oikein hyvin jouluun asti, Söderberg kertoo.

Flunssa teki tammi-helmikuun harjoittelusta hieman rikkonaista, mutta sen jälkeen tärkeät harjoitusviikot maalis-huhtikuussa onnistuivat hyvin. Kokenut 38-vuotias urheilija teki viime vuoden jälkeen hieman muutoksia harjoitteluunsa

– Harjoitteluun olen tehnyt vähän muutoksia. Tietyt perusliikkeet olen yrittänyt pitänyt mukana, mutta olen muokannut niitä selkäystävällisemmäksi, että selkä kestäisi. Aika monta vuotta olen urheillut, kyllä niitä kulumia ja rasitusvammoja on, mutta niitä pitää vaan yrittää kiertää. Tämä ei ole mikään suora moottoritie, vaan se on aika monimutkaista, miten samaan tai parempaan tulokseen pääsee. Se on samalla mielenkiintoista, Söderberg sanoo.

Mitä opit urheilusta viimeksi?

– Koko ajan urheilusta oppii jotain, muistuttaa, että tuo pitää muistaa, miksi olin noin tyhmä. Urheilu on paras ja samalla vaikein ja hauskin koulu, missä ikinä olen käynyt.

Allergiaoireista vain pientä muokkausta harjoituksiin

Suomen lämmin kevät on ollut enimmäkseen ilo, vaikka siitepöly on tuonut allergiaoireita.

– Vähän olen joutunut muokkaamaan harjoituksia, muttei mitään suurempia. Ei ole mitään flunssaoireita tai sellaista, mutta kropasta huomaa, ettei ole normaali, Söderberg muotoilee.

Aiempien vuosien tapaan Söderberg kilpailee melko säästeliäästi. Selvä päätähtäin on Berliinin EM-kilpailuissa.

– EM-kisat, Kalevan Kisat ja Ruotsi-ottelu, Paavo Nurmi Games ja karnevaalit. Siinä kesän kisani varmasti ovat. Huippukunto elokuussa, mutta kisoja pitää olla allekin. Kisojen kautta tulos tulee.

Hyvää tuloskuntoa Söderbergiltä on lupa odottaa aina, kun hän kisapaikalle saapuu.

– Haluan paremman alun kuin viime vuonna, mutta on monta eri tekijää mikä vaikuttaa siihen, mikä on päivän kunto ja mikä tulos on, Söderberg muistuttaa.