Dasaolu aikoo juosta alle 9,9:n ja haastaa pikamatkan kärkinimet (video)

Dasaolu aikoo juosta alle 9

Hallitseva 100 metrin Euroopan mestari James Dasaolu toivoo kykenevänsä kesän mittaan haastamaan lajin amerikkalaiset ja Karibian alueen supertähdet. Hän uskoo pystyvänsä 9,8-alkuiseen 100 metrin aikaan.

– Euroopan mestaruuden voittaminen oli hieno juttu, mutta tänä on vuonna on aika katsoa, missä minä olen maailman tasolla, Dasaolu sanoo Telegraphin haastattelussa.

 Dasaolu aloitti yleisurheilun vasta 18-vuotiaana. Uran kehitystä hidastivat alkuun monet vammat kunnes toissa kesänä juostu 9,91 vahvisti, että lontoolaisella on edellytyksiä vaikka kuinka pitkälle

– Minulle iso muutos tuli, kun siirryin Steve Fudgen valmennukseen tammikuussa 2012. Hän esitteli minulle uudenlaisen valmennussysteemin, joka perustui enemmän harjoittelun kuormitukseen hallintaan, eikä niin kovaan harjoitteluun. Se on myös teknisesti yksityiskohtaisempaa, Dasaolu sanoo.

– Tuo muutos käänsi minun urani. Voitin ensimmäiset mitalit ja pääsin alle 10 sekunnin. Ehkä kyse ei sitten ollutkaan siitä, että olin herkkä loukkaantumaan. Ehkä vain toimin aiemmin väärin. Sentyyppinen harjoittelu ei ehkä sopinut minulle.

– Nyt olen osoittanut, että pystyn kilpailemaan hyvällä tasolla, viime kesänä viidesti 10,03 tai paremmin pinkonut juoksija sanoo.

MM-viestit ei mahtunut ohjelmaan

Varsinkin Dasaolun ja Chijindu Ujahin poisjäänti brittien MM-viestien pikaviestinelikosta kirvoitti sprintteri Richard Kiltyltä ankaraa kritiikkiä. Hänen mielestään parhaalla joukkueella britit olisivat napanneet Bahamalla juostuista kisoista olympiapaikan, joka oli tarjolla kaikille pikaviestin finalisteille. Dasaolua kritiikki ei tunnut hetkauttavan.

– Minä en vaan halunnut avata kilpailukautta noin varhain. Olen kuitenkin mukana maajoukkueen viestiryhmässä, ja olen harjoitellut heidän kanssaan, Dasaolu sanoo.

Myös opintoihin keskittynyt Adam Gemili ja pienen vamman kärsinyt Harry Aikines-Aryeetey jäivät pois MM-viestien pikaviestijoukkueesta.

Oheisessa Telegraph Sportin fiilistely- ja haastatteluvideossa Dasaoulu vierailee Force Indian F1-tallin tiloissa Silverstonen radalla.

http://www.telegraph.co.uk/sport/othersports/athletics/11589329/James-Da…