Daniel Ståhl saapuu Kuortaneelle kisapäivän siirrosta huolimatta

Kiekonheiton maailmanmestari Daniel Ståhl kilpailee Kuortaneella 1.8. Ståhl oli ilmoittautunut alunperin jo Kuortaneen juhannuskisoihin, jotka siirtyivät koronapandemian takia myöhempään ajankohtaan. Ståhl voitti viime kesänä Dohassa maailmanmestaruuden ja päätti kilpailukauden lajinsa maailmantilaston ykkösenä Ruotsin ennätyksellä 71,86.

– Odotan innolla tätä kisaa. Kuortane on kaunis pieni paikkakunta. Ja haluan heittää siellä todella pitkälle, kuten aina Suomessa, Ståhl viestii.

Kuortaneen ulkomaisten urheilijoiden hankinnasta vastaava Tero Heiska kertoi jo keväällä, että Ståhlin toiveena on heittää Kuortaneella pitkälle. Tämä halutaan mahdollistaa sillä, että kentälle rakennetaan toinen heittopaikka nykyisen lisäksi.

– Kun neuvottelut Ståhlin kanssa aloitettiin, tuli heti kysymys, onko kentällä heittopaikka kentän molemmissa päissä, jotta heittosuunta voidaan vaihtaa tuulen mukaan kiekonheitolle sopivaksi, Heiska kertoo.

Kuortaneen kisojen järjestäjätahojen sekä kunnan kanssa on sovittu, että Ståhlin tullessa urheilukentälle tehdään toinen heittopaikka kentän toiseen päähän.

Kuortane Games kilpaillaan tänä vuonna lauantaina 1.8. klo 15 alkaen.

Tähän mennessä Kuortane Games on julkistanut myös keihäänheiton maailmanmestarin Johannes Vetterin osallistumisen kilpailuihin.

Lisätietoja:

Manageri Tero Heiska, 040 518 7248.

Kuortane Games pääsihteeri Tuomas Mikkola, 040 6317 44.