Covid-19 pandemia-avustukset liikunta- ja urheiluseuroille ovat haettavissa

Opetus- ja kulttuuriministeriön Covid-19 pandemia-erityisavustukset liikunta- ja urheiluseuroille ovat nyt haettavissa. Avustuksen tavoitteena on lievittää koronaviruspandemiasta aiheutuneita taloudellisia menetyksiä ja turvata järjestöjen toimintakykyä poikkeustilanteessa.

–  Suomalaiset tarvitsevat liikuttajia, urheiluyhteisöjä ja urheiluelämysten tekijöitä myös tulevaisuudessa. Seurojen, urheiluopistojen, lajiliittojen ja kilpasarjojen tuella pyrimme siihen, että suomalainen liikunnan ja urheilun kenttä selviää poikkeusaikojen yli, tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sanoo OKM:n sivuilla.

– Hienoa, että ensimmäinen askel seurojen avustusten osalta on nyt otettu. Jatkossa on tärkeää, että saamme samanlaisen menettelyn myös kesään, jolloin suurin osa seurojemme isoista tapahtumista peruuntuu tai niiden toteuttaminen ei mahdollistu taloudellisesti, painottaa Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.

Avustusta voidaan hakea liikunta- ja urheiluseurojen yleishyödyllisen toiminnan alijäämään, joka aiheutuu Covid-19 pandemian vaikutuksista hakijan toimintaan 1.3-31.5.2020 välisenä aikana.

Avustukset on tarkoitettu oikeuskelpoisille rekisteröidyille yhdistyksille, eikä hakijalta edellytetä omavastuuta avustuksen saamiseksi.

Avustuksen saaminen edellyttää, että hakija on käyttänyt tai käyttää lain ja työehtosopimusten antamat mahdollisuudet töiden uudelleen järjestämiseen.

Avustusta haetaan opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hakuaika alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5.2020 klo 16.15.

Avustuksen hakulomake on käytettävissä maanantaina 4. toukokuuta alkaen Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla: (https://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/covid-19-pandemia-avustukset-liikunta-ja-urheiluseuroille-erityisavustus-)

Korona-avustus paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen vaihtoehtoisiin toimintatapoihin

Nyt on haettavissa myös korona-avustus paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen vaihtoehtoisiin toimintatapoihin. Paikalliset liikunta- ja urheiluseurat ovat kehittäneet nopeasti korvaavia toimintamalleja, jotta seurojen palvelut ovat saatavilla myös koronarajoitusten aikana.

Erityisavustus on tarkoitettu liikunta- ja urheiluseuroille, jotta ne voivat järjestää toimintaansa ja palveluitaan tavallisesta poikkeavin tavoin. Toiminta voi olla esimerkiksi etä- tai digiohjausta tai etävalmennusta koronasta aiheutuneiden toimintarajoitusten aikana 1.3.−31.5.2020.

Avustusta voivat hakea paikalliset liikunta- ja urheiluseurat, jotka ovat rekisteröityjä yhdistyksiä. Avustusta haetaan aluehallintovirastojen kautta. Hakuaika alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5.2020 klo 16.15.

Katso tarkemmat tiedot

 

Opetus- ja kultuuriministeriön sivut