Coe jätti Nike-pestin, Venäjän paluulle ei ole aikarajaa

Coe jätti Nike-pestin

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) puheenjohtaja Sebastian Coe päätti jättää ”lähettilään roolinsa” amerikkalaisen urheiluvarustejätti Niken palkkalistoilla.

Coen mukaan päätös ei syntynyt siksi, että se olisi aiheuttanut eturistiriitaa liittyen hänen työhönsä IAAF:n johdossa. Coe totesi Guardianille, että hän jätti 100 000 dollaria vuodessa tuoneen Nike-pestin, koska siitä oli tullut hänelle ”häiriötekijä”.

Coen kaksoisroolin Niken ja IAAF:n palkkalistoilla nostatti keskustelua liittyen IAAF:n päätöksen antaa Eugenelle vuoden 2021 yleisurheilun MM-kilpailut ilman normaalia hakuprosessia. Coe oli tuolloin IAAF:n varapuheenjohtaja.

Eugene on Niken perustajan kotikaupunki ja sillä on läheiset linkit yhtiöön edelleen. Coe on kiistänyt tehneensä tuolloin työtä Eugenen valinnan hyväksi.

Coe totesi aiemmin, että hänelle oli yllätys, että IAAF:n silloinen johtaja Lamine Diack päätti esittää Eugenen valintaa ilman hakuprosessia.

Venäjä ei pyytänyt kuulemista

Venäjän yleisurheiluliitto hyväksyi sen erottamisen Kansainvälisestä yleisurheiluliitosta nurisematta. Maa ei pyytänyt kuulemista.

Venäjä suljettiin kansainvälisestä yleisurheilusta rangaistuksena Maailman antidopingtoimiston Wadan komission paljastaman systemaattisen dopingin takia.

Venäjän yleisurheiluliitto ARAF ilmoitti ymmärtävänsä, ettei sitä voida hyväksyä takaisin IAAF:n jäseneksi ennen kuin IAAF:n seurantaryhmä sitä suosittaa. IAAF:n ryhmän tehtävänä on seurata ja varmistaa, että Venäjä toteuttaa kaikki siltä vaaditut uudistukset.

Sebastien Coen mukaan Venäjän paluulle ei ole asetettu aikarajaa.

– IAAF tekee aikanaan päätöksen, mikä on oikea hetki Venäjän liiton paluulle, Coe totesi Reutersille.