City-tunnelma ryyditti Raitasen ja Snällin voittoon

City-tunnelma ryyditti Raitasen ja Snällin voittoon

HKV:n Topi Raitanen viiletti ensi kertaa kilpaillun Helsinki City 5 -katujuoksun voittoon. Forssan Salaman Astrid Snäll oli ykkönen naisten sarjassa.

Raitanen peittosi kuudella sekunnilla SM-maastoissa vahvasti esiintyneen Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesasen. Raitanen käytti Helsingin keskustassa juostuun kisaan aikaa 14.47.

– Näitä kisoja pitäisi olla enemmän. Se on hemmetin hauskaa, kun ihmiset kannustavat, maisema vaihtuu, on ylä- ja alamäkiä ja mies miestä vastaan taistelua, Raitanen hehkutti.

Oman juoksuunsa EM-kisoihin tähtäävä estejuoksija oli koko lailla tyytyväinen.

– Vähän oli hengitysongelmia, mutta toivottavasti ne helpottavat kevään mittaan. Jalat tuntuivat hyvältä.

Piesasella on pitkästä aikaa takanaan ehjä, ongelmaton harjoituskausi, ja juoksu maistuu.

– Olen samaa mieltä tällaisesta tapahtumasta kuin Topi. Näissä innostuu. Nytkin koetin välillä juosta Topin peesissä, mutta en malttanut jäädä siihen. Tekee mieli puskea täysillä, kun porukkaa kannustaa kadun varrella, Piesanen sanoi.

Hautalat kärjessä nuorten sarjoissa

Kolmanneksi kilpailussa juoksi Lahden Ahkeran Hannu Granberg ajalla 15.06. Hän jäi kärjestä 19 sekuntia.

– Puolessa matkassa jäätiin kärkikaksikosta. Kärkisijat karkasivat siinä. Muuten ihan hyvä kulku. Oli mukava juosta, hieno tapahtuma. Tällaisia pitäisi olla enemmän, Granberg sanoi.

Lahden Ahkeran Wilho Hautala oli kilpailussa kahdeksas ajalla 15.56 ja 19-vuotiaiden sarjan nopein. Wilhon veli Walte oli 12:s ja 17-vuotiaiden nopein ajalla 16.22.

 


naiset_5_km.jpg

Naisten Helsinki City 5:n kärki: Heljä-Viivi Unkila (3:s), Astrid Snäll (1.) ja Pinja Kotinurmi (2.).

,

Snäll selätti akillesvaivat

Snäll kamppaili talvella akillesvaivan kanssa. SM-maastoissa hän voitti hiljattain 19-vuotiaiden sarjan. Helsinki City 5 –juoksua hän johti alusta alkaen ja ehti maaliin ajassa 17.27.

– Se ei ollut minulta ihan maksimijuoksu. Tuuli niin paljon, että jäin siihen joidenkin miesten taakse peesailemaan. Hieno kisa. Matkalla oli kannustusta ja musiikkia. Tuli sellainen ison kaupungin tuntu, Snäll sanoi.

– Kesää ajatellen nyt näyttää ihan hyvältä. Jalat ovat kestäneet SM-maastojen jälkeen hyvin. Akilleksessa oli ihan perustulehdus. Ei mitään vakavaa, mutta pitkäkestoista.

Lahden Ahkeran Pinja Kotinurmi oli kilpailussa toinen 25 sekunnin erolla ja samalla 17-vuotiaiden sarjan voittaja. Kilpailun kolmas ja 17-vuotiaiden kakkonen oli Turun Urheiluliiton Heljä-Viivi Unkila 48 sekuntia voittajalle jääneenä.

– Yritin alussa Astridin perässä, mutta Astrid veti niin kovaa, etten pysyä. Tykkäsin juosta, kun kadun varsilla oli niin paljon porukkaa., Kotinurmi sanoi.

– Ihan hyvin kulki juoksu, Unkila tuumi

tuloksia