Chopra palaa voittojahtiin Paavo Nurmi Gamesissa – Ennakkolippuja on myyty enemmän kuin koskaan

Keihäänheiton olympiavoittaja Neeraj Chopra liittyi Paavo Nurmi Gamesin miesten keihäänheiton tähtikaartiin. Chopra kohtaa Turussa 13. kesäkuuta Johannes Vetterin, Jakub Vadlejchin, Keshorn Walcottin, Julian Weberin ja Lassi Etelätalon.

– Uskon, että Chopralta saattoi jäädä viime kesän kilpailusta halua näyttää, kun tuli kakkossija ensimmäisessä kilpailussa olympialaisten jälkeen, vaikka hän heitti Intian ennätyksen, arvelee Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Chopra heitti vuosi sıtten Turussa 89,30, kohensi Intian ennätyksen myöhemmin lukemiin 89,94 ja sijoittui toiseksi Eugenen MM-kilpailuissa. Kuluvan kauden Chopra avasi heittämällä Timanttiliigan Dohan kilpailun voiton tuloksella 88,67.

– Turun keihäskilpailusta osataan jo odottaa arvokisojen finaalitason mittelöä ja siitä on pidetty kiinni kilpailua rakennettaessa, Salonen sanoo.

Mäkelä ja Salminen haastavat Rickettsin, Danişman ja Williamsin

Naisten kolmiloikassa EM-mitalisti Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen kohtaavat kilpailun voittoa puolustavan Shanieka Rickettsin. Jamaikalaishyppääjä ponnisti viime kaudella Eugenessa MM-hopean tuloksella 14,89 ja Birminghamissa Kansainyhteisön mestaruuden 14,94 kantaneella hypyllä.

Turussa kilpailee myös EM-hallin kotiyleisön suosikki, Turkin Tuğba Danişma, joka loikki maaliskuussa Istanbulissa mestariksi. Mukana on myös olympia- ja MM-kisoissa yhteensä seitsemän kertaa kahdeksan joukkoon sijoittunut Jamaikan Kimberly Williams.

Salmiselle Paavo Nurmi Games on kauden avaus ja hän tulee kilpailuun nälkäisenä. Syksyn ylirasitustila on takana ja kesän kilpailuvire on hyvällä oraalla.

– Treeneissä on ollut hyvä fiilis, Salminen sanoo.

Lippukauppa käy, pääkatsomosta tuli myyntiin 250 huippupaikkaa

Salosen mukaan Paavo Nurmi Gamesin urheilijakaarti näyttää erittäin tasokkaalta.

– Kovien ulkomaisten nimien ohella meillä on mukana erittäin iso joukko yleisurheilun suomalaisia huippuja. Uskon, että Turussa kilpailee mittava joukko urheilijoista, jotka ovat Suomen joukkueessa Budapestin MM-kisoissa elokuussa, Salonen sanoo.

Korkeatasoinen urheilijakaarti ja Suomen viime aikojen arvokisamenestys näkyvät lipunmyynnissä.

– Ennakkolippuja on myyty enemmän kuin koskaan. Siksi päätimme vapauttaa pääkatsomon huippupaikoilta 250 yrityskiintiön paikkaa yleisölipunmyyntiin. Näin haluttiin tehdä, koska kysyntää on ollut nimenomaan paikoista, joista on hyvä seurata seiväshyppyä ja tietysti muutakin, Salonen sanoo.

Paavo Nurmi Games: https://paavonurmigames.fi

 

Lisätiedot:

Jari Salonen

PN Turku Oy, toimitusjohtaja

0500 627 973