Chicago jätti jänikset pois, tulokset romahtivat

Chicago jätti jänikset pois

Chicagon maratonin kilpailunjohtaja Carey Pinkowski teki mielenkiintoisen kokeilun jättämällä kilpailusta kärkimiesten jänikset, eli vauhdinpitäjät pois. Pinkowskin tavoite oli lisätä jännitettä ja haastetta kärkitaistoon, kun juoksun parhaimmisto joutui itse huolehtimaan vauhdista.

Jänisten poisjättäminen näkyi ainakin tuloksissa. Kilpailun voitti Kenian Dickson Chumba ajalla 2.09.25, joka oli viitisen minuuttia hitaampi kuin Eliud Kipchogen viimevuotinen voittoaika 2.04.11.

Täysin jänisten puuttumisen piikkiin viime vuotta hitaampi aika ei mennyt, sillä juoksun jälkimmäisellä puoliskolla vauhtia pudotti napakka vastatuuli.

Chumba ratkaisi kilpailun 36 kilometrin jälkeen karkaamalla kolmen miehen kärkiryhmästä. Kenian Sammy Kitwara oli viime vuoden tapaan toinen, 25 sekunnin erolla voittajaan.

– Kovasti yritin pitää vauhtia, mutta tuuli oli kova, Chumba tunnusti uutistoimisto AP:lle.

Kenialaisten kolmoisvoiton sinetöi Sammy Ndungu ajalla 2.10.06.

Naisten kilpailussa nähtiin niinikään kenialainen voittaja, kun Florence Kiplagat Kenia ylitti maalilinjan ajassa 2.23.33. Etiopan Yebrgual Melese oli toinen ajalla 2.23.43.

Kiplagat, 28, on urallaan voittanut MM-tittelin maastojuoksussa ja puolimaratonilla. Viime vuoden Chicagon maratonilla hän oli kolmas, mutta nousi lopputuloksissa toiseksi, kun Kenian Rita Jeptoo menetti voiton dopingkäryn takia.

– Hyvä, tasainen reitti. Joskus on tuulista, se kuuluu lajiin, Kiplagat, tuumi.