Kesäuniversiadit siirtyvät kesään 2023

Kesäuniversiadit, joiden piti olla Kiinan Chengdussa, siirtyvät vuoteen 2023. Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU tiedotti asiasta perjantaina. Syynä on Kiinan koronatilanne. Universiadit siirtyivät samasta syystä viime kesältä tälle vuodelle. Kilpailut piti järjestää 26.6.-7.7.

– Päätös siirtää Chengdu 2021 -tapahtuma ei ollut helppo, mutta se on oikea päätös urheilijoille. Heidän hyvinvointinsa on meille aina ykkösprioriteetti. Jatkuva epävarmuus olosuhteista teki kisojen siirrosta järkevän valinnan. Useat kansalliset yliopistourheiluliitot olivat jo muuttaneet suunnitelmiaan, FISU:n vt. presidentti Leonz Eder viittasi siihen, että muiden muassa Kanadan ja Uuden-Seelannin liitot olivat jo ilmoittaneet, etteivät lähetä urheilijoita Chengduun.

Kisojen siirtoa ennakoi aiemmin jo The South China Morning Post -lehti, jonka mukaan kisojen markkinointi olisi lopetettu ja vapaaehtoiset vapautettu tehtävistä.

Chengdun jälkeen seuraavien kesäuniversiadien piti olla Venäjän Jekaterinburgissa 2023, mutta FISU vei Venäjältä kisojen järjestelyoikeudet sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

https://www.fisu.net/news/summer-fisu-world-university-games/chengdu-2021-fisu-world-university-games-rescheduled-for-2023