Caterine Ibargüen: Haluan voittaa Turussa

Caterine Ibargüen: Haluan voittaa Turussa

Kolmiloikan olympia- ja MM-voittaja Caterine Ibargüen on yksi Paavo Nurmi Gamesin vetonauloja. Kolumbialainen voitti kilpailun viime kesänä ja sama tavoite on kesäkuun 5. päivä Paavo Nurmen stadionilla Turussa.

– Odotan hyvää kilpailua ja voittoa. Kilpailun tunnelma oli todella hieno. Se auttaa kisatessa ja on minulle tärkeää, Ibargüen viestii.

Kristiina Mäkelä toivottaa kolumbialaisen huippuhyppääjän tervetulleeksi Turkuun. Näillä näkymin Mäkelä avaa kilpailukautensa Paavo Nurmi Gamesissa.

– Aina on hienoa, kun kotimaassa on kovaa kisaa tiedossa, eikä tarvitse yksin hyppiä. En ihmettele yhtään, että Ibargüen haluaa tulla Turkuun, sillä kisojen järjestelyt on hoidettu tosi hyvin, Mäkelä sanoo Turun Sanomille.

Ibargüenin ja Mäkelän kanssa Turussa kilpailevat myös portugalilainen Euroopan mestari Patricia Mamona ja Yhdysvaltain Tori Franklin, joka voitti hallikaudella maansa mestaruuden ja oli MM-halleissa kahdeksas.  Hän loikki hiljattain Austinissa Texasissa ennätyksensä 14,48.

Salonen: Alkukaudesta valinnanvaikeutta

Ibargüen, 34, ponnisti viime kesänä maailmantılaston kakkoseksi tuloksella 14,89 ja oli Lontoon MM-kisoissa toinen. Tänä vuonna hänen kilpailukautensa alkaa Shanghaissa toukokuussa ja tavoitteet ovat kovat.

– Haluan voittaa Timanttiliigan ja olla kauden tilastoykkönen. Kauteen valmistautuminen on sujunut normaalisti. Olen kesän suhteen luottavainen, Ibargüen viestii.

Paavo Nurmi Gamesin urheilijalistat täyttyvät pikkuhiljaa. Saksalaiset keihäänheittäjät Johannes Vetter ja Thomas Röhler ovat jo varmistaneet olevansa mukana ja tavoittelemassa superbonusta. Yksi Turun saariston noin 20 000 saaresta vaihtaa omistaa, jos keihäskisan voittajan tulos on parempi kuin Aki Parviaisen SE 93,09.

Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salosen mukaan kisojen hyvä maine on kiirinyt. Urheilijoita on kisoihin tarjolla hyvin, joka tuo pienen positiivisen ongelman.

– Alkukaudesta on valinnanvaikeutta. Vaikka kuinka tekisi mieli lyödä lajien osallistujalistaa kiinni, se ei ole taktisesti viisasta. Pakko yrittää pitää pää kylmänä ja odottaa ensimmäisiä Timanttiliigan kisoja, koska sovittuja urheilijoita ei voi jättää pois listalta, Salonen sanoo Turun Sanomille.

– Voisi jopa harmittaa, jos myöhemmin olisi tarjolla kiinnostavampia urheilijoita.

Salonen muistuttaa, että kotimaiset yleisurheilun kärkinimet ovat mukana kaikissa lajeissa.

– Meille on kunnia-asia, että kisoissa on mukana yli sata suomalaisurheilijaa, Salonen sanoo.

Lue lisää: Turun Sanomista