CAS pysyi IAAF:n kannalla: Kinnusen pistesijalle sinetti

CAS pysyi IAAF:n kannalla: Kinnusen pistesijalle sinetti

Jarkko Kinnusen pistesija vuoden 2009 Berliinin MM-kisojen 50 kilometrillä sai sinetin, kun Urheilun kansainvälinen vetoomusistuin CAS piti voimassa Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n näkemyksen siitä miltä ajalta venäläisen Sergei Kirdjapkinin tulokset tulisi dopingin takia mitätöidä.

Kirdjapkin voitti Berliinissä mestaruuden, mutta hänet tuloksensa hylättiin dopingin takia elokuun 20. päivästä 2009 aina lokakuun puoliväliin 2012. Hän menetti näin myös Lontoon olympiakisojen voiton. 

Kinnunen oli Berliinin MM-kisoissa yhdeksäs, mutta nousi nyt kahdeksanneksi. Berliinin kisan mestariksi nousee norjalainen Trond Nymark ja Lontoon olympiavoittajaksi Australian Jared Tallent.

CAS oli IAAF:n kanssa samoilla linjoilla koskien viittä venäläiskävelijää ja yhtä kestävyysjuoksijaa.  IAAF vei Venäjän antidopingorganisaation RUSADA:n antamat sanktiot CASin käsiteltäväksi, koska piti niitä valikoivina.

Kirdjapkinin sai tammikuussa 2015 kolmen vuoden ja kahden kuukauden kilpailukiellon. Dopingsanktion pantiin alkamaan lokakuulla 2012, joka olisi sallinut hänen pitää Lontoon olympiavoiton, mutta CAS hylkäsi hänen tuloksensa aikaväliltä 20.8.2009-15.10.2012. 

CASin päätös merkitsee, että Olga Kaniskinan menettää Lontoon olympiakisojen 20 kävelyn hopean, Sergei Bakulin Daegussa 2011 kävellyn 50 kilometrin MM-tittelin, Valeri Bortshin puolestaan 20 kilometrin MM-voitot 2009 ja 2011.

Estejuoksija Julija Zaripova menettää MM-tittelin 2011. Hän on jo aiemmin menettänyt vuoden 2012 olympiavoiton. Kaniskinan elinikäisen kilpailukiellon CAS pudotti kahdeksaan vuoden mittaiseksi.