Camilla Richardsson juoksi huippuajan vaikka harhautui hetkeksi reitiltä

Camilla Richardssonin juoksu kulki Ras al-Khaiman puolimaratonilla Arabiemiraateissa, mutta matkassa oli ripaus epäonnea, joka söi mahdollisuuden rikkoa Suomen ennätys.

Richardsson nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi ennätyksellään 1.10.08, jolla hän oli kilpailussa kahdeksas, ja jäi neljä sekuntia Annemari Kiekaran nimissä olevasta Suomen ennätyksestä 1.10.04.

– Ihan tyytyväinen olen aikaan, mutta se harmittaa, että juoksin kilpailussa hieman harhaan ja ennätys jäi noin lähelle, Richardsson sanoi.

– Reitillä oli jossain 16-17 kilometrin kohdilla liikenneympyrä ja sitten piti juosta sellainen isompi ja sitten pienempi ympyrä. Menin kenialaisjuoksijan perässä ja yhtä äkkiä oltiin hiekkateillä ja joku sanoi, että menette väärään suuntaan.

Richardsson löysi pian takaisin reitille, mutta aikaa kului. Kuinka paljon, sitä juoksija ei ryhtynyt arvioimaan. Omaa ennätystään Richardsson paransi juoksussa 43 sekuntia.

Ensimmäiset 10 kilometriä Richardsson taittoi ajassa 32.44, joka lupaili tuntuvasti alle SE:n menevää loppuaikaa. SE-vauhdissa hän oli vielä 15 kilometrin kohdallakin.

– Viimeiset kaksi kilometriä juostiin vastatuuleen ja siinä hyydyin vähän, Richardsson kertaili.

”Olen erittäin hyvässä kunnossa”

Ras al-Khaiman puolimaraton oli Richardssonille välietappi matkalla kesän ratajuoksukauteen. Ennen puolimaratonia Richardsson juoksi viiden viikon vuoristoleirin Etelä-Afrikassa. Leiri päättyi kaksi viikkoa sitten.

– Olen erittäin hyvässä kunnossa. Viime aikoina olen tehnyt poikkeuksellisen hyviä treenejä, Richardsson sanoi.

Richardssonin kevään suunnitelmissa on vuoristoleiri Flagstaffissä Yhdysvalloissa, mutta sitä ennen hän harkitsee vielä kilpailemista joko Istanbulissa EM-halleissa tai mahdollisesti maantiellä.

– Maantiekymppi tekisi mieli juosta, Richardsson sanoi.

Richardsson, 29, edustaa Esbo If -seuraa ja harjoittelee Jukka Keskisalon valmennuksessa.

Ras al-Khaima, Arabiemiraatit:

Kv. RAK puolimaraton:

Miehet, puolimaraton: 1) Bernard Kibet Kenia 58.45 (kk), 2) Daniel Kibet Kenia 58.49, 3) Richard Yator Kenia 59.37.

Naiset, puolimaraton: 1) Hellen Obiri Kenin 1.05.05 (kk), 2) Goytatom Gebreselassie Etiopia 1.05.51, 3) Ftaw Zeray Bezabh Etiopia 1.06.04,…8) Camilla Richardsson Suomi 1.10.08 kkk (5 km 16,17, 5 km-10 km 16.27, 10 km-15 km 16.32, 15 km-20 km 17.12).

https://www.therakhalfmarathon.com/live/