Bukowiecki ME:stä ja mestaruudesta: En voi uskoa tätä

Konrad Bukowiecki ei antanut armoa 19-vuotiaiden MM-kisojen kuulantyönnön finaalissa Bydgoszczissa. Puolalainen kruunasi toisen perättäisen junioreiden MM-tittelinsä ikäluokan ME-tuloksella 23,34.

Edellinen ennätys oli Uuden-Seelannin Jacko Gillin nimissä kolmen vuoden takaa ja koheni 34 sentillä. Nämä tulokset on työnnetty kuuden kilon kuulalla.

Miesten kuulaa 19-vuotias Bukowiecki on työntänyt 21,14. Maaliskuussa hän oli Portlandin MM-halleissa neljäs työnnettyään 20,53. Viime kesänä hän voitti 19-vuotiaiden EM-kultaa.

MM-finaalin hän avasi työntämällä 22,46. Voittotulos syntyi kolmannella. Viimeinen työntö oli kisan pisin, mutta painui yliastutuksi.

– En voi uskoa tätä, Bukowiecki hämmästeli ME-tulosta ja mestaruutta kv. yleisurheiluliitolle.

Romanian Andrei Toader oli toinen (22,30) ja Yhdysvaltain Bronson Osborn kolmas (21,27).

Miesten 10 000 metrillä Kenian Rodgers Kwemoi päästeli viimeisen kierroksen 57 sekuntiin ja voitti kilpailun omalla ja MM-kisojen ennätysajalla 27.25,23.

18-vuotiaan kenialaisen edellinen oma ennätys oli MM-kisojen karsinnoissa juostu 28.36,76.

Finaalissa seitsemän ensimmäistä sijaa meni afrikkalaisille juoksijoille. Paras eurooppalainen oli yhdeksänneksi ennätyksellään 29.25,09 juossut Italian Pietro Riva.

tuloksia

10000 metrin mitalikolmikko juoksi tiistai-iltana hämmästyttävät ajat: 1) Rodgers Kwemoi Kenia 27.25,23, 2) Aron Kifle Eritrea 27.26,20, 3) Jacob Kiplimo Uganda 27.26,68. Viimemainittu on ilmoitettu 15-vuotiaaksi ja olisi parantanut 17-vuotiaiden ME:tä yli minuutin. (Getty images for IAAF.)