Boltin valmentaja: Gatlin ei ole vitsi, muttei mikään uhka

Bolt harmitteli vaisua juoksuaan

Maailman pikajuoksutähtien sapelien kalistelu Pekingin MM-kisakesän alla on täydessä vauhdissa. Justin Gatlinin uhosi hiljattain, että viime kauden tulosten perusteella hän on se juoksija, joka muiden pitää voittaa. Usain Boltin valmentaja Glen Mills näkee asian toisin.

– Me suhtaudumme kaikkiin kilpailijoihin vakavasti. Gatlin ei minusta ole mikään ”vitsi”, mutta kun Usain on parhaimmillaan, hänen ei tarvitse paljon murehtia, Mills sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Gatlin, 33, pinkoi viime kesänä 100 ja 200 metrin kärkiajat 9,77 ja 19,68. Boltille viime vuosi oli jonkinlainen välivuosi kilpailuista. Kuluvan kevätalven mittaan hän on pinkaissut 400 metriä 46,38 ja ollut mukana kahdessa viestikilpailussa.

Terävämpiä maistiaisia ME-juoksijan kunnosta saatanee 19. huhtikuuta, kun Bolt juoksee Rio de Janeirossa 100 metrin kilpailun.

– Eteenpäin on menty pitkin askelin sitten viimeisen kilpailun, Mills vertaa suojattinsa kuntoa maaliskuun puolivälissä juostuun 400 metrin kilpailuun.

Bolt, 28, itse on vaitonainen tulostavoitteistaan alkavalle kaudelle.

– Yritän aina odottaa ensimmäiseen kilpailuun (ennen tavoitteiden määrittelyä), mutta toki tavoitteena on aina puolustaa arvokisoissa mestaruuksiani. Tällä kaudella haluan myös juosta todella lujaa ja sen eteen tehdään töitä, Bolt sanoo.

Mills ei usko, että Gatlin tai kukaan mukaan kykenee haastamaan Boltia, kun moninkertainen MM- ja olympiavoittaja on parhaassa vireessä.

– Katsotaan kenelle yleisö huutaa, kun hänen kuntonsa on terävimmillään. Olen varma, että se on Usain Bolt, Mills sanoo.

New York, Pariisi, Lausanne

Rio de Janeiron kisan ohella Bolt on varmistanut kesän kilpailuohjelmaansa Timanttiliigan New Yorkin (13.6.), Pariisin (4.7.) ja Lausannen (9.7.) kilpailut.

Bolt saattaa juosta myös Jamaikan mestaruuskilpailuissa ja MM-karsinnoissa Kingstonissa 25.-28. kesäkuuta, vaikka MM-joukkueeseen päästäkseen hänen ei sitä tarvitse tehdä. Puolustavana maailmanmestarina hänellä on villi kortti 100 ja 200 metrille.

– Kisoja on paljon ennen Jamaikan MM-karsintoja. Kuinka nuo kisat menevät, ratkaisee juoksee Bolt MM-karsinnoissa, Mills sanoo.