Bolt valmis Lontoon 200 m:lle: "Takareisi on kunnossa"

Bolt valmis Lontoon 200 m:lle: "Takareisi on kunnossa"

Usain Bolt aikoo karistaa kaikki epäilykset juoksukunnostaan perjantaina Timanttiliigan Lontoon kilpailussa. Bolt uhkui itsevarmuutta kilpailun mediatilaisuudessa. Hän juoksee Lontoossa 200 metriä.

– Olen kunnossa ja hyvällä fiiliksellä. Olen treenannut hyvin ja tyytyväinen siihen missä nyt mennään, Bolt totesi Independentille.

Bolt on kevään ja kesän aikana juossut viisi 100 metrin starttia. Hänen parhaansa tältä kaudelta on Kingstonissa kesäkuussa juostu 9,88. Maansa MM-karsinnoissa hän juoksi alku- ja välierät ajoin 10,15 ja 10,04, mutta jätti finaalin takareisivaivan takia väliin.

Hän sai kuitenkin mahdollisuuden näyttää kuntonsa ja päästä Jamaikan joukkueeseen, vaikka ollut karsinnoissa kolmen parhaan joukossa. Bolt janoaa Riosta kolmatta perättäistä 100 ja 200 metrin sekä pikaviestin olympiakultaa.

 – Takareisi on nyt kunnossa. Se kanssa ei ole ongelmia ja olen kaikkiaan hyvässä kunnossa. Olen siellä aivan varmasti, Bolt totesi Rion olympialaisista.

Lontoon 200 metrillä vastus lienee juuri sopiva Boltin kauden ensimmäiselle 200 metrin juoksulla. Viivalla ovat muiden muassa Jamaikan Nickel Ashmeade (20,07 tällä kaudella), Panaman Alonso Edward (20,06) sekä Kanadan 19,96 juossut Brendon Rodney.