Bolt vaikenee Gatlinin huippuajasta, Ostravassa tasokas kisa

Bolt: Yksi surkeimmista juoksuistani

Usain Bolt ei halua kommentoida Justin Gatlinin hiljattain juoksemaa 100 metrin kauden kärkiaikaa 9,74. Hän sanoo keskittyvänsä vain omaan tekemiseensä ja tällä haavaa nimenomaan 200 metrille. Se on hänen matkansa Ostravassa huomenna.

– En usko, että minun tarvitsee sitä kommentoida. Useimmat ihmiset reagoivat siihen samalla tavalla, Bolt vastasi Golden Spike -kilpailun mediatilaisuudessa kysymykseen Gatlinin ajasta Timanttiliigan Dohan kilpailussa.¨

Viime vuosi oli 100 ja 200 metrin ME-miehelle käytännössä välivuosi. Kuluvan kevään mittaan hän on juossut 100 ja 200 metriä rutiinivauhtia (10,12 ja 20,30). Eurooppalaisen kilpailukauden alkaessa Bolt arvioi kuitenkin olevansa terävämmässä kunnossa.

– Olen paljon paremmassa kunnossa kuin edellisessä kilpailussani. Minä ja valmentajan Glen Mills ollaan molemmat oltu tyytyväisiä juoksuuni. Nyt on toiveissa hyvä aika.

Hiljattain 100 metriä 9,84 juossut Jamaikan Asafa Powell on paikalla Ostravassa, mutta juoksee 100 metriä. Boltin mukaan hän kohtaa Powellin vasta Timanttiliigan Pariisin kilpailussa.

Bolt kiistää välttelevänsä lajinsa muiden kärkinimen kohtaamista.

– Minä en välttele kisoja tai kenenkään kohtaamista, Bolt sanoo.  

Ostravassa Boltin kärkivastukset ovat muun muassa Botswanan Seribe Pako (tänä vuonna 20,17) ja hiljattain tukun huikeita myötätuuliaikoja juossut Yhdysvaltain Isiah Young (20,33).

Miesten keihäässä kesän tilastoykkönen Tero Pitkämäki kohtaa mm. tukun hyvävireisiä tshekkejä (vrt. Tero Pitkämäen haastattelu https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/pitkamaki-haki-dohan-heitoista-menest…).

Muissa lajeissa kärkinimiä ovat muun muassa Dohassa 18 metrin rajan rikkonut amerikkalainen kolmiloikkaaja Christian Taylor, korkeushypyn hallitseva maailmanmestari Bogdan Bondarenko ja 600 metriä juokseva kenian David Rudisha.

Lisätietoja: http://www.zlatatretra.cz/