Bolt jahtaa 19 sekunnin rajaa ja jatkaa huippulääkärin asiakkaana

Bolt jahtaa 19 sekunnin rajaa ja jatkaa huippulääkärin asiakkaana

Usain Bolt on yksi Rio de Janeiron olympiakisojen parhaista markkinamiehistä. Hän kertoo uskollisesti kaikissa mediatilaisuuksissa kuinka Rion kisat ovat hänelle uran viimeiset olympialaiset, ja kuinka silmissä siintää 19 sekunnin alitus 200 metrillä.

Kuinka realistinen tavoite se on Rion kisojen aikaan 30-vuotiaalle juoksijalle, jää nähtäväksi. Kuluvan viikonvaihteen aikana Bolt pinkoo Brasiliassa Mano a Mano -näytöskilpailun. Sitä ennakoidessaan hän nosti esiin ensi vuoden olympiakisat.

– Yksi tärkeimmistä tavoitteistani on juosta alle 19 sekunnin. Tällä kaudella se voi olla vaikeaa. Keskeistä pysyä terveenä ja olla sitä kautta olympialaisissa niin hyvässä kunnossa kuin se on minulle mahdollista, Bolt totesi kansainväliselle medialle.

Boltin 200 metrin ME on vuonna 2009 juostu 19,19. Kun moninkertainen MM- ja olympiavoittaja on kaavailemassaan kunnossa, hänellä ei mielestään ole hätäpäivää.

– Kun olen hyvässä iskussa, minun ei tarvitse murehtia kenestäkään. Täydessä iskussa minua on liki mahdoton voittaa, mestari linjasi.

Aminohappovalmiste vasikan verestä

Bolt on sen verran ”kuolevainen”, että aikoo käyttää tulevaisuudessakin saksalaisen huippulääkärin Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtin palveluja. Boltin agentti vakuutti brittilehti Telegraphille, että ME-mies jatkaa 72-vuotiaan saksalaislääkärin asiakkaana juoksijauransa loppuun asti, vaikka maineikas lääkäri lopetti yllättäen 38 vuotta jatkuneen yhteistyönsä saksalaisen jalkapallojoukkue Bayern Münchenin kanssa. 

Müller-Wohlfahrt koki, että hänestä tehtiin syyllinen joukkueen Mestarien liigan puolivälierätappioon Portoa vastaan.

Monia huippu-urheilijoita hoitanut saksalaislääkäri tunnetaan poikkeuksellisista hoitomenetelmistään, joilla hän saanut useat huippu-urheilijat kuntoutumaan vammoistaan. Yksi hänen tunnetuimmista aineistaan on vasikan verestä tehtävä aminohappovalmiste Actovegin.