Bolt: 200 metrin kisat oli tässä, Slott Petersen unelmavireessä

Katso Lontoon MM-kisojen tulosrajat- ja valintakriteerit

Usain Bolt vihjaisi Rion tuplamestaruuden varmistuttua, että uran 200 metrin kilpailut ovat paketissa. Bolt voitti Riossa 200 metriä ylivoimaisesti ajalla 19,78. Se piti hengissä sprintteritähden tavoitteen voittaa kolmansissa perättäisissä olympialaisissa tripla, eli 100 ja 200 metriä sekä 4 x 100 metrin viesti.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä oli minun viimeinen 200 metrin kilpaiilu. Valmentaja saattaa olla eri mieltä, mutta minä vanhenen ja niin vanhenee kroppakin, Bolt tuumi.

– Sitä paitsi minun ei tarvitse todistaa mitään enää kenellekkään. Mitä tässä vielä voisi edes tehdä todistaakseen olevansa kaikkien aikojen paras, Bolt tuumi.

Rion 200 metriä juostiin loisto-oloissa, vaikkakin sateen kastelemalla radalla. Bolt karkasi kaarteen jälkeen muilta ja nappasi uransa 13. MM- tai olympiatason voiton 14 mahdollisesta sitten vuoden 2008.

– Ei sitä oikein itse ymmärrä mitä on saavuttanut, Bolt tunnusti.

Hopean ja pronssin juoksivat Kanadan Andre de Grasse ajalla 20,02 ja hieman yllättäen Ranskan Christophe Lemaitre ajalla 20,12.

Slott Petersen: Tämä voisi olla minun ilta

Tanskalaisen Sara Slott Petersenin kesä on ollut kutakuinkin täydellinen. Hän voitti Amsterdamissa 400 metrin aitojen Euroopan mestaruuden ja juoksi Riossa olympiahopeaa komealla kotimaansa ennätyksellä 53,55.

Olympiakulta meni odotetusti Yhdysvaltain Dalilah Muhammadille, joka on kuluvan kauden ajan hallinnut lajia. Voitto heltisi ajalla 53,13.

Petersen avasi kilpailun rohkeasti ja tuli loppusuoralle loistoasemissa. Hän saavutti lopussa Muhammadia, mutta ei aivan yltänyt voittotaistoon.

– Ei oikein ole sanoja kuvaaamaan tätä. Toivoin tätä niin paljon, mutta minulla ei ollut rohkeutta uskoa siihen. Verryttelyssä tuli sitten sellainen fiilis, että tämä voi olla minun ilta, Petersen tuumi.

 

,


muhammad_eliah-1.jpg

Sarah Slott Petersen nousi hyvin lopussa, mutta Dalilah Muhammad korjasi voiton.