Bogdanoff täräytti ennätyksensä ja huippuajan, katso video

HIFK:n Matilda Bogdanoff juoksi 60 metrin aitajuoksussa loistoajan 8,03 Helsingin Liikuntamyllyssä ruotsinkielisen Nyland-Åbolandin mestaruuskilpailuissa.

Aika kohensi sekunnin sadasosalla Bogdanoffin viimevuotista omaa ennätystä. Paremmin ovat suomalaisista juosseet vain Suomen ennätyksen ajalla 7,97 jakavat Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske.

Bogdanoff alitti aiemmin jo kauden avauskilpailussaan Tallinnassa maailman hallimestaruuskilpailuiden tulosrajan juoksemalla 8,14. Liikuntamyllyssä sunnuntaina hän juoksi ensimmäisessä kilpailussa 8,13 ja tunnin kuluttua toisessa 8,03.

– Juoksu menee eteenpäin, kun on jaksanut harjoitella ja pysynyt kunnossa. Nyt on vähän muutettu juoksun alkukiihdytystä ja se toimi nyt. Tuo loppu tuli sitten ihan raivolla, Bogdanoff kertaili ennätysjuoksuaan.

Loistovireestään huolimatta Anne Suorannan valmentama aituri ei ainakaan vielä mieti maaliskuisia MM-kilpailuja.

– Tarkoitus on lopettaa hallikausi aika varhain, mutta katsotaan nyt, Bogdanoff tuumi.

Keskitalo ja Ilomäki ennätyksiin

Hyvää vauhtia kiiti 60 metrin aitajuoksussa myös Espoon Tapioiden Saara Keskitalo, joka oli Bogdanoffin jälkeen toinen. Keskitalo paransi ennätystään sunnuntain ensimmäisessä juoksussa 8,50:een ja toisessa juoksussa 8,45.een.

– Ei se vieläkään mitään kaunista katseltavaa ole, mutta hyvä, että ajat ovat nyt tuollaisia, Keskitalo totesi.

Kovaa mentiin myös 19-vuotiaiden miesten aitajuoksussa. HIFK:n Eero Ilomäki voitti ensimmäisen juoksun ennätyksellään 7,86, millä hän nousi ikäluokkansaSuomen kaikkien aikojen hallitilastossa kuudenneksi.

– Sanoin tässä jo pari päivää sitten, että juoksen 7,87, Ilomäki kertoi.

Harri Laihon ja Diari Sharifin valmentaman aiturin vauhti on löytynyt, kun pitkään kiusanneet reiden takaosan vaivat on saatu kuriin.

– Nyt on päässyt hyvin tekemään nopeutta ja aitaharjoituksia, Ilomäki sanoi.

Eero Ilomäki löysi ennätysvireen, kun takareisivat saatiin kuriin ja nopeus- ja aitaharjoittelu palasi entisiin uomiin.

Pursiainen 17-vuotiaiden kaikkien aikojen viidenneksi

Espoon Tapioiden Anna Pursiainen, 16, kiihdytti 60 metrillä kaksi voittoa loistoajoin 7,54 ja 7,57. Kumpikin alittaa kirkkaasti Pursiaisen aiemman ennätyksen. Ensimmäisen juoksun voittoaika on 17-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilaston viides.

– Lähtö on mennyt hyvin eteenpäin. Se on syy 60 metrin ennätyksiin. Noista kahdesta juoksusta ensimmäisessä lähtö onnistui vähän paremmin, Pursiainen sanoi.

Helsingin Kisa-Veikkojen Anni Siirtola oli sekä alkuerien että finaalin toiseksi nopein ajoin 7,79 ja 7,86.

 

Porvoon Akilleen sprintterit juoksivat kaksi kärkitulosta

Miesten 60 metrin finaalin voitti Porvoon Akilleen Willem Kajander kauden kotimaisella kärkiajalla 6,84, joka sivuaa hänen ennätystään. Esbo IF:n Jonathan Brace oli toinen hänkin ennätyksellään 6,87.

Esbo IF:n Tuukka Huuskola oli kolmas. Hän juoksi alkuerissä ennätyksekseen 6,89 ja sivusi sitä finaalissa. Huuskolan seuratoveri Roope Saarinen juoksi alkuerissä 6,92 ja oli finaalissa neljäs ajalla 6,98.

Porvoon Akilleen Viktor Kantele voitti miesten 60 metrin aitajuoksun ylivoimaisesti kauden kotimaisella kärkiajalla 8,01. Toiseksi sijoittunut Sibbo-Vargarnan kymmenottelija Otto Ylöstalo hävisi 0,74 sekuntia.

Eveliina Määttänen Keski-Uudenmaan Yleisurheilusta juoksi naisten 400 metrillä kauden kärkitulokseksi 55,85 ja Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Anne-Mari Lehtiö hyppäsi pituutta tasan kuusi metriä.

Parhaat tulokset: https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/tuloskatsaus-18-19-1-saga-aitoi-ennatyksensa-ja-taika-juoksi-karkiajan