Bogdanoff: Kropassa parempi olo kuin koskaan

Bogdanoff ja Tuomilehto avasivat hallikautensa lupaavasti
Pika-aituri Matilda Bogdanoffin juoksussa ei näy häivääkään syksyn akillesjänneoperaatiosta. Teneriffan leirillä piikkari liikkui rivakasti, vaikka juoksutreenit käynnisyivät vasta tammikuussa.

– Aitajuoksussa ollaan samoissa kuin viime keväänä, mutta olo kropassa paremmin kuin mitä se on ikinä ollut. Se on sitten eri asia miten se näkyy tuloksissa, juoksija sanoo.

Helsingissä opiskeleva juoksija pyyhälsi vuosi sitten MM-halleissa 60 metrin aidat 8,12 ja pudotti kesällä 100 metrin aitojen ennätyksen 13,12:een. Syksyllä harjoittelu ei kuitenkaan päässyt jatkumaan niin kuin juoksija toivoi. 

– Akillesjänteessä oli krooninen tulehdus, joka oli aiheuttanut kiinnikkeitä. Ne piti poistaa. Akilles oli niin kipeä, etten pystynyt edes hölkkäämään, Bogdanoff muistelee. 

Pitkä kuntoutus esti kilpailemisen hallikaudella, mutta kesän kilpailukautta HIFK:n aituri odottaa jo luottavaisena.

– Ei ole mitenkään epävarma fiilis. Kaikki on mennyt hyvin. Syksyllä en päässyt juoksemaan, mutta silloin saatiin vahvistettua heikkouksia, Bogdanoff sanoo.

Valmentajansa Anne Suorannan kanssa kaksikko on panostanut sileään juoksuun ja nopeuteen.

–  Uskon, että ainakin se kehittyy kesällä, 100 metriä 12,06 juossut aituri sanoo sileän nopeudestaan.

Universiadit hyvä ”treenikisa”

Kesän kilpailukauden ykköstavoite aiturilla on murtaa 13 sekunnin MM-tulosraja. Siihen saattaisi aueta sopiva tilaisuus ja riittävän tasokas kilpailijakaarti heinäkuun alussa Etelä-Korean Gwangjussa käytävissä universiadeissa.

– Ne olisivat hyvä ”treenikisa” kaukomailla MM-kisoja ajatellen, Bogdanoff miettii.

Bogdanoff aloittaa kilpailukauden 3. kesäkuuta Lappeenrannassa Marskin kisoissa. Siellä kuten 7. kesäkuuta Raaseporin Tähtikisoissa hän aikoo juosta kaksi matkaa.

– Nämä ovat meille vielä harjoituskilpailuja, muistuttaa valmentaja Suoranta.