Blomqvistilta vahva juoksu Nizzassa jalkavaivasta huolimatta

Nathalie Blomqvist juoksi akillesvaivan kiusaamana ennätyksensä tuntumaan ja oli seitsemäs Nizzan kansainvälisten kilpailujen 1500 metrillä. Blomqvistin aika oli 4.15,75.

Kärki haki vauhdittajien tahdittamana Tokion olympiakisojen tulosrajan 4.04,20 alitusta. Siihen pystyi vain Saksan Hanna Klein, joka voitti kilpailun ennätyksellään 4.02,58.

– Radalla ei ollut kelloja, joten oli vaikea tietää, missä vauhdissa menen. Ajattelin pysyä letkan hännillä ja juosta rennosti, koska lähtökohdat kisaan eivät olleet hyvät, Blomqvist kertaili juoksua.

– Toisen jalan akilles kipeytyi Jyväskylän gp-kisan jälkeen, enkä ole sen jälkeen tehnyt juoksemalla kovin montaa treeniä. Kilpailussa tuntui kuin olisin juossut yhdellä jalalla, kun toisessa ei ollut voimia.

Jalkavaivoista huolimatta Blomqvist, 20, löysi viimeiselle kierrokselle hyvän kirivaihteen.

– Harmittaa, että lähtökohta oli tämä. Ilman jalkavaivaa olisin pystynyt parempaa, kuntoaan 22-vuotaiden EM-kisoihin tähtäävä Blomqvist sanoi.

Nizza, Ranska 12.6.2021 Kv. Kilpailut

Naiset, 1500 m: 1) Hanna Klein Saksa 4.02,20 … 7) Nathalie Blomqvist Suomi 4.15,75.