Blomqvist ylivoimaiseen tuplamestaruuteen, Westling yllätti Halosen ja Niemen

Blomqvist ylivoimaiseen tuplamestaruuteen

IK Falkenin Nathalie Blomqvist juoksi Joensuun nuorten SM-halleissa ylivoimaiseen kaksoismestaruuteen. Hän voitti lauantaisen 1500 metrin lisäksi sunnuntaina 800 metriä soolojuoksulla ajalla 2.11,29. 

Blomqvist sai 800 metrillä hieman kovemman vastuksen kuin 1500 metrillä, mutta kukaan ei pystynyt toden teolla uhkaamaan hänen voittoaan. Blomqvist jäi reilun sekunnin ennätyksestään 2.10,09.

– Aika oli hyvä siihen nähden, että vedin koko ajan yksin eikä kukaan pystynyt haastamaan. Olen kuitenkin pettynyt siihen, etten päässyt alle 2.10:n.

Tampereen Pyrinnön Jemina Forss lähti viimeiselle kierrokselle iskuetäisyydellä kymmenen metriä Blomqvistin takana, mutta Blomqvist venytti eron 20 metriksi. Forssin aika oli 2.15,99. 


1xa_0307.jpg

Viola Westlingin kurotti 800 metrin mestariksi täpärästi ennen Kristiina Halosta ajoin 2.13,96-2.14,03.

,

Westling yllätti Halosen ja Niemen

Naisten 22-vuotiaiden 800 metrin kultakamppailun piti olla visusti Kristiina Halosen ja Janette Niemen keskinäinen välien selvittely. Niemi johtikin juoksua loppusuoran alkuun saakka ja sitten Halonen näytti porhaltavan varmaan mestaruuteen.

Toisin kävi. Kaukana kärkikaksikon takaa Turun Urheiluliiton Viola Westling nousi vaivihkaa taistelemaan kullasta. Kolme metriä ennen maalia Westling ohtti Halosen ja tuuletti uransa ensimmäistä henkilökohtaista SM-kultaansa.

Westling paransi halliennätystään kolmella sekunnilla aikaan 2.13,96. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Halonen sai hopeaa halliennätyksellään 2.14,03 ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Niemi pronssia ajalla 2.14,50.

Westling yllättyi itsekin mestaruudesta.

– Ajattelin, että voisin päästä pronssille. Tämä oli hieno juoksu, jossa ei juostu vain sijoituksista vaan myös hyviä aikoja, Westling iloitsi.

– Aloitan rauhallisesti ja loppukiri on vahvuuteni. Viimeisessä kaarteessa huomasin saavuttavani kärkikaksikkoa ja loppusuoralla pistin kaikki peliin.

,


1xb_9940.jpg

Tuure Haapanen piti parasta vauhtia 17-vuotiaiden 1500 metrillä ajalla 4.03,20.

,

Haapanen otti revanssin Heikkisestä

Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen otti 17-vuotiaiden poikien 1500 metrillä revanssin Lempäälän Kisan Santtu Heikkisestä. Haapanen voitti mestaruuden komean 400 metrin kirin päätteeksi ennätyksellään 4.03,20. Eilen 800 metriä voittanut Heikkinen joutui taipumaan hopealle ajalla 4.04,57. 

– Olen odottanut tätä revanssia viime kesän SM-kisoista lähtien. Eilen lähdin loppukiriin liian myöhään, mutta tänään sopivaan aikaan, Haapanen iloitsi.

Haapanen ja Heikkinen hurjastelivat ensimmäisen kierroksen (325 metriä) 48 sekuntiin eli 3.45:n vauhtia. Sitten juostiin rauhallisemmin, mutta neljän minuutin alitus oli lähellä.

– Tavoitteeni oli alittaa 17-vuotiaiden Turun Urheiluliiton lyhyen radan seuraennätys 4.05,55, ja se onnistui, Haapanen sanoi.

Saari piti Kotinurmen ja Virtasen takanaan

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Venla Saaresta tuli kaksoismestari, kun hän voitti 800 metrin lisäksi 1500 metriä. Saaren voittoaika oli 4.39,69. Viimeisen kierroksen puolivälissä näytti siltä, että toinen JKU:n juoksija Alisa Virtanen pistää Saaren toden teolla lujille. Saari oli kuitenkin lopussa selvästi vahvin. 

– Tästä tuli taktiikkajuoksu, kun kukaan ei halunnut lähteä vetämään. Viimeisessä kaarteessa kuulin takana tulevien hengityksen ja pelkäsin, että Alisa ja Pinja (Kotinurmi) ohittavat minut. Juoksin loppusuoran niin lujaa kuin pääsin, Saari kertoi. 

Virtanen jäi kolmanneksi, kun Lahden Ahkeran Kotinurmi pyyhälsi hänen ohitseen viisi metriä ennen maalia. Kotinurmi ja Virtanen hävisivät Saarelle noin sekunnin. Virtanen sai balsamia haavoilleen, sillä hän joutui eilen keskeyttämään 800 metrillä.

Viljola ei antanut Uiton yllättää 

Helsingin Kisa-Veikkojen Niko Viljola siirtyi kärkeen 19-vuotiaiden miesten 800 metrillä, kun kello kalkatti viimeisen kierroksen merkiksi. Sen jälkeen Viljola ei päästänyt ketään ohitseen ja voitti mestaruuden ajalla 1.55,37. 

Viipurin Urheilijoiden Eelis Uitto yritti väkisin rutistaa Viljolan ohi takasuoran lopussa, mutta ei onnistunut, kun Viljola juoksutti Uittoa toisella radalla. Uitto ahdisteli Viljolaa vielä loppusuoralla ja sai hopeaa ajalla 1.55,90. 

Kolmanneksi tuli Lempäälän Kisan Aleksi Kivelä ajalla 1.56,20. Viime vuonna Kalevan kisojen 800 metrillä kuudenneksi juossut Viljola oli tyytyväinen.

– Juoksimme alussa lujempaa kuin toivoin, mutta sekin sopi minulle. Uitto antoi lujan vastuksen. Olisin tarvittaessa pystynyt vähän kiristämään vauhtia loppusuoralla, Viljola sanoi. 

 

,


1xa_0273.jpg

Alex Rauhala voitti 22-vuotiaiden 800 metriä ajalla 1.56,21.

,

Rauhala hallitsi lähdöstä maaliin

Vasa IS:n Alex Rauhala hallitsi 22-vuotiaiden miesten 800 metrin kisaa lähdöstä maaliin. Hän voitti mestaruuden ajalla 1.56,21. Lahden Ahkeran Janne Kanerva juoksi hopeaa, kuten eilen 1500 metrilläkin. Hänen aikansa oli 1.56,63. Kolmanneksi tuli 3000 metrin mestari Joensuun Katajan Jiri Karjalainen ajalla 1.57,57.

– Olen ollut flunssassa, joten en halunnut lähteä alussa kovaa. Halusin kuitenkin johtaa kisaa koko ajan. Pitkäjalkaisena minun on helpompi kontrolloida juoksua kärjessä, sanoi 192-senttinen Rauhala.

Rauhala sijoittui yleisen sarjan SM-hallikisoissa 800 metrillä viidenneksi.

– En saanut tällä hallikaudella kaikkea irti, mutta kesällä sitten.