Blomqvist, Tervo ja Helander olympiajoukkueeseen – Blomqvist juoksee Kalevan kisoissa kaksi matkaa ennen olympiakunnon viimeistelevää vuoristoleiriä

Kestävyysjuoksija Nathalie Blomqvist, keihäänheittäjä Oliver Helander ja moukarinheittäjä Krista Tervo nimettiin keskiviikkona Pariisissa elokuun alussa kilpailevaan Suomen olympiajoukkueeseen.

Blomqvist juoksi Rooman EM-kisojen 5000 metrillä viidenneksi ja rikkoi olympiakisojen tulosrajan SE-ajalla 14.44,72. Myös Lahden Motonet GP:ssä SE:n 74,63 heittänyt Tervo ja Rooman EM-kisoissa pronssille tuloksella 85,75 heittänyt Helander ovat rikkoneet olympiakisojen tulosrajan.

– Se on helpotus ja tosi hyvä juttu, ettei tarvitse miettiä rankingsijoituksia vaan voi laittaa täyden fokuksen olympiakisoihin valmistautumiseen, Blomqvist totesi valinnastaan olympiajoukkueeseen.

Blomqvist kilpailee ennen olympialaisia vain Vaasan Kalevan kisoissa 27.-30. kesäkuuta.

– Juoksevan Kalevan kisoissa 1500 metriä perjantaina ja 5000 metriä lauantaina. Kaksi matkaa lyhyellä aikavälillä sopii hyvin arvokisoihin valmistautumiseen, Blomqvist sanoi.

Kalevan kisojen jälkeen Blomqvist viimeistelee olympiakunnon pitkällä vuoristoleireillä Etelä-Ranskan Font-Romeun vuoristoharjoituskeskuksessa.

– Menen sinne Kalevan kisojen jälkeen ja olen siellä aina 27. heinäkuuta asti, jolloin tulen olympiakisojen kisakylään, Blomqvist kertoo.

Yleisurheilijoista Pariisin olympialaisiin on jo aiemmin valittu aituri Viivi Lehikoinen, kestävyysjuoksija Camilla Richardsson, seiväshyppääjä Wilma Murto, moukarinheittäjä Silja Kosonen ja kävelijä Veli-Matti ”Aku” Partanen.

Keskiviikkona Pariisin kisojen kuudennessa valinnassa Suomen joukkueeseen nimettiin kuusi uutta urheilijaa. Olympiajoukkueeseen nousivat myös Noora Antikainen (trap), Sami Välimäki (golf) ja Pihla Kaivo-oja (nyrkkeily, 50 kg) kun Suomen Olympiakomitean hallitus vahvisti huippu-urheiluyksikön tekemät valinnat.