Blomqvist kärkiaikaan, Kemppinen neljäs – Samuelsson: ”Lähettäjien virhe pilasi Tukholman reissun”

Nathalie Blomqvist ja Lotta Kemppinen juoksivat kumpikin neljänneksi Tukholmassa Ruotsin GP-kilpailuissa lauantaina. Blomqvist juoksi 1500 metriä 4.11,38 ja rikkoi Sara Lappalaisen talven kotimaisen kärkiajan. Kemppinen sivusi 60 metrillä omaa talven kotimaista kärkiaikaansa 7,34.

Pikajuoksija Samuli Samulssonille Tukholman kilpailu painui rajusti pettymyksen puolelle. Kilpailu oli jo jäädä alkuerästarttiin, mutta protestin jälkeen Samuelsson juoksi kahden muun urheilijan kanssa 60 metrin kilpailun varsinaisen kilpailun jälkeen. Tuon juoksun Samuelsson voitti ajalla 6,71. Varsinaisessa finaalissa se olisi tuonut neljännen sijan, mutta tämä ei Samuelssonia lohduttanut.

– Olisin halunnut olla mukana hyvävauhtisessa finaalissa. Nyt jäi harmittamaan, että tämä meni näin lähettäjän virheen takia, Samuelsson sanoi.

Kaikki lähti liikkeelle alkuerien startista.

– Kaksi kilpailijaa nyki valmiit-asennossa siinä minun vasemmalla puolellani. Pidin selvänä, että meidät kutsutaan ylös. Itse nousin ylös, mutta kisa ammuttiin liikkeelle. Lähettäjät myönsivät tehneensä virheen siinä, että meitä ei nostettu ylös, Samuelsson kertaili.

– Vaikka virhe oli lähettäjän, kilpailun järjestäjä sanoi, että aikataulu on niin tiukka, ettei ole aikaa antaa minun juosta alkuerää uudelleen. Minä tein virallisen protestin ja niin teki myös Viktor Thor, ja sitten meille järjestettiin juoksu, mutta vasta varsinaisen kisan jälkeen. Siihen tuli vielä kolmas juoksija mukaan. Tällaista ei ole minulle ennen käynyt.

Blomqvist: ”Tunnen, että minulla on enemmän annettavaa”

Nathalie Blomqvist tuli Tukholmaan suoraan pitkältä Etelä-Afrikan vuoristoleiriltä. Lentolakkojen takia hän palasi merenpinnan tasolle kolme päivää ennen kilpailua.

– Juoksu tuntui pitkän harjoittelujakson takia tahmealta, mutta ihan hyvä kauden aloitus tämä kuitenkin oli, Blomqvist kommentoi kilpailuaan.

Blomqvist kertoi odottaneensa alle 4.10:n tulosta, mutta suurempaan tyytymättömyyteen ei ole aihetta. Viime talvena matka kulki kovien starttien jälkeen parhaimmillaan vain sekuntia kovemmin kuin nyt.

– Tunnen, että minulla on enemmän annettavaa, joten luottavainen olen kuntoni kehitykseen, Blomqvist kertoi.

Voiton naisten 1500 metrillä juoksi Britannian Georgia Bell huippuajalla 4.03,22.

Startti ei vielä sujunut Kemppisen toivomalla tavalla

Lotta Kemppinen on alkukauden kilpailuissa ollut tasaisen varma. Tukholmassa hän juoksi 60 metrin alkueristä finaaliin ajalla 7,35 ja oli finaalissa neljäs ajalla 7,34, joka sivuaa hänen kauden parastaan. Juoksun voitti Ruotsin Julia Henriksson ajalla 7,26.

– Kilpailuna tämä oli hyvä. Perinteiseen ruotsalaiseen tyyliin lähettäjä piti pitkään valmiit-asennossa, mutta se oli tiedossa. Finaali tuntui juoksuna paremmalta. Edelleen ongelmana on se, että lähden telineistä vähän väärin, mutta kyllä se sieltä vielä tulee, Kemppinen viittasi siihen, että koko talven kilpailuja kiusannut ongelma saadaan kuuriin.

Naisten seiväshypyssä Saga ja Silja Andersson olivat neljäs ja viides tuloksin 428 ja 414.

Jeanine Nygård juoksi Göteborgin kv. hallikisoissa 400 metrillä voittoon halliennätyksellään 54,71. Hänen aikaisempi ennätyksensä oli 55,49 kahden vuoden takaa.

 

Tukholma 3.2.2024 Ruotsin GP-kilpailut

Miehet,

60 m, ylim. juoksu: 1) Samuli Samuelsson Suomi 6,71. (Lähettäjän virheen vuoksi Samuelsson ei päässyt varsinaiseen finaaliin.)

Naiset,

60 m: 1) Julia Henriksson Ruotsi 7,26, 2) Jael Bestue Espanja 7,26, 3) Helene Rönningen Norja 7,31, 4) Lotta Kemppinen Suomi 7,34.

1500 m: 1) Georgia Bell Britannia 4.03,22, 2) Salomé Afonso Portugali 4.07,56, 3) Netsanet Desta Etiopia 4.10,45, 4) Nathalie Blomqvist Suomi 4.11,38 (kkk).

Seiväs: 1) Elisa Molinarolo Italia 463, 2) Imogen Ayris U-Seelanti 448 … 4) Saga Andersson Suomi 428, 5) Silja Andersson Suomi 414.

LIVE-Tulospalvelu: http://friidrott.elitetiming.se/fires/2024/fgpin/resultat.php