Blake janoaa tuplaa MM-kisoista, Collinsille nimikkostadion

Blake janoaa tuplaa MM-kisoista

Jamaikalainen taskuraketti Yohan Blake on tekemässä paluuta pikajuoksumaailman kärkeen. Viime kesän kilpailukausi katkesi kesken heinäkuussa Glasgow’ssa takareisivaivaan. Nyt Blake on kuntoutumassa hyvää vauhtiaan täyteen kilpailuiskuun.  

– Olen aika luottavainen kuntoutumisen suhteen ja kuinka harjoitukset kulkevat. Uskon, että pystyn palaamaan sinne, juoksija arvioi Reutersille mahdollisuuksiaan kimmahtaa takaisin lajin kärkeen.

Blake, 26, voitti 100 metrin maailmanmestaruuden 2011 ja oli Lontoon olympiakisoissa toinen 100 ja 200 metrillä. Alkavan kilpailukauden tavoite on nousta palkintokorokkeelle elokuussa Pekingin MM-kisoissa. Kauden ensimmäistä kilpailuaan Blake ei ole vielä lyönyt lukkoon.

– Sen perusteella miten harjoitukset ovat menneet, haluaisin juosta 100 ja 200 metriä MM-karsinnoissa, Blake viittaa maan mestaruuskisoihin. Ne kilpaillaan 25.-28. kesäkuuta Kingstonissa.

– En osaa sanoa mitä valmentajalla on mielessä, mutta sellainen on oma tuntuma. Harjoitukset ovat menneet hyvin, joten toivon mukaan saan valmentajan siunauksen tuolle.

Valmentaja Glen Mills on tyytyväinen suojattinsa edistymiseen. Hän muistuttaa kuitenkin, ettei harjoittelussa ole vielä siirrytty kilpailuun valmistavaan treenijaksoon, jonka läpikäymistä kilpailemisen aloittaminen vaatii.

Blaken 100 ja 200 metrin ennätykset ovat huikeat 9,69 ja 19,26.

 Collinsille nimikkostadion

Basseterressa Saint Kitts ja Nevisin pääkaupungissa on nyt maan pikajuoksusankarin Kim Collinsin nimeä kantava stadion. Aiemmin Silver Jubilee -stadionina tunnettu kenttä nimettiin yhä uraansa jatkavan Collinsin 39-vuotispäivänä uudelleen.

Vuonna 2003 Pariisissa 100 metrin maailmanmestariksi juossut Collins on edelleen oivassa kunnossa. Hän kiiti talvella hallissa 60 metriä kauden kärkiaikaan 6,47.