Bislettillä korona-ajan säännöksiä mukailevat poikkeuskisat: Warholm hakee 300 metrin aitojen ME-aikaa

Yleisurheilun Timanttiliigan kesäkuun kisoista Eugenen ja Pariisin kilpailut on siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Oslossakaan ei ole normaali Timanttiliigan kilpailua, mutta sen sijaan 11. kesäkuuta Bisletillä nähdään showhenkinen ”mahdottomaksi” ristitty näytöskilpailu.

Kilpailun nimi tulee siitä, että Norjassa tavanomaisen Timanttiliigan kilpailun järjestäminen ei ole koronaepidemian tuomien rajoitusten takia mahdollista 15. kesäkuuta asti, joten Bislettin kisojen organisaattori Steiner Hoen päätti tehdä ”mahdottomat kisat”, eli sellaiset kuin Norjan tämän hetken säädökset sallivat.

Kisoissa ei ole katsojia, mutta Norjan tv-yhtiö NRK näyttää niistä tunnin koosteen. Urheilijat kilpailevat yksin tai pareittain. Illan supertähti on 400 metrin aitojen EE:n haltija ja maailmanmestari Karsten Warholm. Hän tavoittelee 300 metrin aitojen ME-aikaa ja juoksee kilpailun yksin.

Ulkoratojen 300 metrin aitojen kaikkien aikojen kärkiaika on Chris Rawlinsonin 34,48. Karsten tosin juoksi jo pari vuotta sitten Tampereen Pirkkahallissa matkan halli-ME:n 34,26.

Norjan naiskestävyysjuoksun huippunimi Karoline Bjerkeli Grøvdal juoksee 3000 metriä yksin, mutta ns. valojäniksen perässä, joka etenee Grete Waitzin vuonna 1979 juokseman Norjan ennätyksen 8.31,75 vauhtia. Myös Ingebrigtsenin veljekset ovat Hoenin mukaan kiinnostuneet kilpailusta, mutta juoksumatkaa ei ole vielä päätetty.

Ulkomaisia vieraitakin on luvassa kuten Ruotsin Mondo Duplantis, joka kohtaa seiväskilpailussa Sondre Guttormsenin ja sekä Renaud Lavillenien, joka tosin osallistuu kisaan etänä ja kilpailee kotitalonsa hyppypaikalla Ranskassa.

Kilpailuun ovat tulossa myös Ruotsin kiekonheittäjätähdet Daniel Ståhl ja Simon Pettersson. Heidät haastaa Norjan Ola Stunes Isene.

tiedote kisoista