Bett treenaa Espanjassa ja Etelä-Afrikassa, Boldon Baptisten valmentajaksi

Bett treenaa Espanjassa ja Etelä-Afrikassa

Viime kesän kenialainen aiturikomeetta Nicholas Bett valmistautuu olympiakesään harjoittelemalla Espanjassa ja Etelä-Afrikassa. Pekingin MM-kisojen 400 metrin aitojen mestarin tavoitteena on onnistua elokuussa Rio de Janeiron kisoissa.

– Siellä finaaliin tulee olemaan vaikeampi päästä, mutta se on tavoite ja sen jälkeen katsotaan miten, mitä tapahtuu, Bett kertoi uutistoimisto Xinhuan haastattelussa Eldoretissä, Keniassa.

Parasta aikaa Keniassa harjoitteleva aituri aikoo viettää kevättalven ulkomailla.

– Siirryn Barcelonaan 29. tammikuuta. Olen siellä kuukauden ja menen sitten maaliskuussa Etelä-Afrikkaan, Bett sanoo.

Bett, 25, voitti Pekingin MM-kisoissa 400 metrin aidat komealla ennätyksellään 47,79. Menestyksen taustavoimia ovat eteläafrikkalainen valmentaja Hennie Kotze, kenialainen ex- varttimaileiri ja nykyinen valmentaja Vincent Mumo sekä manageri Jukka Härkönen.

Boldonista Kelly-Ann Baptisten valmentaja

Trinidadin kokenut pikajuoksutähti Kelly-Ann Baptiste on hakenut olympiavuoden harjoitteluunsa uutta puhtia siirtymällä Ato Boldonin valmennukseen. TV-kommentaattorina ja valmentajana nykyisin puurtavan ex-huippusprintterin valmentaa Floridassa Yhdysvalloissa.

Baptiste, 29, juoksi Daegun MM-kisoissa 2011 pronssille 100 metrillä. Hänen ennätyksensä on viime vuonna kesäkuussa maan mestaruuskisoissa juostu 10,84. Baptiste on kärsinyt urallaan kahden vuoden pannan dopingkäryn takia.

– Harjoittelussa ei ole tapahtunut mitään suuria muutoksia aiempaan verrattuna. Ehkä suurin on treeniryhmän koko. Nyt harjoittelen kahdestaan Richard Thompsonin kanssa, Baptiste sanoo.

Thompson, 30, pinkoi 100 metrin olympiapronssin 2008 ja on kiitänyt ennätyksekseen 9,82.

Boldonin valmennettaviin kuuluu myös 17-vuotias Khalifa St. Fort, joka pudotti viime kesänä 100 metrin ennätyksensä lukemiin 11,19. Hän oli Pekingin MM-kisoissa mukana Trinidadin 4x 100 metrin viestiryhmässä, jonka pinkoi pronssia. St. Fort tosin juoksi vain alkuerissä.

Naisia IAAF:n eettiseen komiteaan

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) eettiseen komiteaan on nimetty uusiksi jäseniksi etelä-afrikkalainen juristi Catherine O’Regan ja Singaporen olympiakomitean varapuheenjohtaja, ja juristi Annabel Pennefather. He ovat komitean ensimmäiset naisjäsenet.

Eettisessä komiteassa on kaikkiaan yhdeksän jäsentä, sitä johtaa britti Michael Beloff. Komitean ainoa suomalaisjäsen on Lauri Tarasti.