Barshim 240, Ahoure 10,78, Tuuri, Kurppa ja Storbacka kisakoosteessa

Barshim 240

Minnesotassa opiskelevan Lahden Ahkeran Heta Tuurin kausi Yhdysvaltain yliopistosarjassa päättyi Eugenessa mestaruuskisojen finaalissa.

Kauden mittaan 180 ylittänyt Tuuri selvitti Eugenessa ensimmäisellään 173, mutta mutta kolme yritystä viisi senttiä korkeammalle nostetusta rimasta eivät onnistuneet. Tuurin sijoitus oli 17:s.

Mestaruuden vei Jamaikan Kimberly Williamson, joka ylitti 188 ensimmäisellään. Yhdysvaltain Madeline Fagan oli toinen 185:n ylityksellä.

Päivän muissa lajeissa viime kesän MM-hopeamitalisti Shamier Little juoksi naisten 400 metrin aidoissa kauden kärkiajan 53,51.

Pikajuoksut kilpailtiin Eugenessa kovassa myötätuulessa kuten usein Hayward Fieldin kentällä. Ariana Washington voitti naisten 100 metriä ajalla 10,95 (+2,6 m/s) ja  Ashley Henderson oli toinen sadasosan hitaampana. Kumpikin juoksija tulee Yhdysvalloista.

Naisten 100 metrin aidoissa Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn vei voiton ajalla 12,54. Tulosta siivitti 3,8 metriä sekunnissa hönkinyt myötätuuli. Yhdysvaltain Courtney Okolo vei naisten 400 metriä ajalla 50,36.

Storbacka Hollannissa, Kurppa Tshekissä

Karin Storbacka juoksi kauden toisen 800 metrin starttinsa Hollannin Leidenissä. Hän oli erässään kymmenes ajalla 2.09,34. Erän voitti Ugandan Willie Nanyondon ajalla 2.00,57.

– Todella heikko esitys. Nopeus oli hukassa, Storback tviittasi.

Miia Kurppa kokosi 5167 pistettä Tshekin Kladnossa käydyssä seitsenottelussa. Hänen tulossarjansa oli: 100 metrin aidat 14,97 (+1.1 m/s), korkeushyppy 176, kuula 11,97, 200 metriä 27,76 (-2,2), pituushyppy 543 (+ 0,1 m/s), keihäs 44,86 ja 800 metriä 2.34,01.

Kurppa otteli toukokuun lopussa Landquartissa 5309 pistettä. Kladnon kisan voitti 6328 pistettä kasannut Tshekki Kateřina Cachová (13,16 (- 0,4) –182 –12,96–24.12 (+1,4) 599 (+0,2)-45,11-2.13,18).

Barshim 240, Ahouré 10,78

Qatarin korkeushyppytähti Mutaz Essa Barshim ylitti kauden kärkituloksen 240 Puolan Opolen hyppyfestivaaleilla. Kisan voittokorkeus meni toisella yrittämällä. Kaksi yritystä korkeudesta 245 eivät tuottaneet tulosta.

Barshim oli kilpailussa ylivoimainen. Toiseksi sijoittunut Puolan Wojciech Theiner selvitti 223.

Norsunluurannikon Murielle Ahouré juoksi naisten 100 metrin kauden kärkituloksen ja ennätyksensä 10,78 Floridan Montverdessä. Myötätuulta juoksussa oli 1,6 metriä sekunnissa. Hän pinkoi jo alkuerissä 10,80 (+2,1 m/s). Miesten 100 metrillä Yhdysvaltain 60 metrin hallimestari Marvin Bracy vei voitonajalla 9,94 (+1,8 m/s).

Ahouré oli toinen vuoden 2013 MM-kisojen 100 ja 200 metrillä.