Barber treenaa olympialaisiin ammattilaisena

Barber treenaa olympialaisiin ammattilaisena

Seiväshypyn tuore kanadalainen maailmanmestari Shawn Barber teki päinvastaisen ratkaisun, kun Pekingin MM-kisojen kanadalainen pikajuoksusankari Andre De Grasse.

Barber solmi mittavan varustesopimuksen ja siirtyi ammattilaiseksi. Se tarkoittaa, ettei hän voi enää edustaa Akronin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistokisoissa.

Barber jatkaa opiskelua tutussa opinahjossa ja harjoittelee entiseen tapaan isänsä Georgen ja Akronin yliopiston valmentajakonkarin Dennis Mitchellin valmennuksessa.

– Minulle tämä oli aika selvä juttu sen jälkeen, kun voitin maailmanmestaruuden. Tämä takaa minulle parhaat mahdollisuudet kilpailla parhaissa kisoissa ensi kesänä, Barber perusteli valintaansa National Postille.

Pekingin MM-kisoissa 100 metrin pronssille pinkonut De Grasse sai tuntuvasti muhkeamman varustesopimustarjouksen kuin Barber, mutta päätti jatkaa kilpailemista amerikkalaisen opinahjonsa USC:n paidassa.

Beach volleyn vuoro

Barber, 21, voitti kauden mittaan Yhdysvaltain yliopistojen mestaruuden hallissa- ja ulkoradoille ja nosti Kanadan ennätykset hallissa ja ulkoradoilla lukemiin 592 ja 593.

Yhdessä Pekingissä tulleen MM-tittelin kanssa, huippukausi muutti aika lailla Barberin päivärytmiä.

– Olen kesän mittaan tehnyt enemmän hommia kuin normaalivuoden aikana yliopistosarjoissa, Barber totesi lisääntyneistä media- ja pr-töistä.

– Se on paljon haastavampaa kuin mitä monet luulevat. En halua sanoa sitä työksi. Se minusta on kivaa, mutta paljon on sen takia ollut aikaisia aamuherätyksiä ja myöhään menneitä iltoja.

Syksyn ylimenokauden aikana hyppääjä aikoo paitsi opiskella myös pelailla beach volleytä.