Bäck sai lääkkeen allergiaan ja juoksun kuntoon, seiväsmiesten kolmikko harmitteli tulostasoa

Bäck sai lääkkeen allergiaan ja juoksun kuntoon

Pituushyppääjä Kristian Bäck selätti allergiavaivat ja vauhtijuoksun ongelmat ja voitti Jyväskylän Kalevan kisojen mestaruuden kauden kotimaisella kärkituloksella 793.

Tulos uupuu vaivaiset kaksi senttiä elokuisten Berliinin EM-kisojen tulosrajasta. Hieman paremmalla onnistumisella tulosraja olisi voinut tulla jo Jyväskylässä.

– Vasen jalka jätti alastulossa, Bäck harmitteli.

Bäck ponnisti mainion sarjan, jonka toiseksi pisin hyppy kantoi kantoi. Sarjassa oli 777 ja 778 kantaneet hypyt. Bäckin kauden paras ennen Jyväskylän hyppyjä oli keväällä ponkaistu 776. Sen jälkeen kiusana on ollut muiden muassa allergiaongelmia.

– Allergiaongelma on tänä kesänä ollut pahin ikinä. Se helpotti, kun soitin manageri Jukka Härköselle ja kysyin, onko hänen urheilijoillaan jotakin lääkettä siihen. Hän suositteli lääkettä, kesti pari päivää ja alkoi kulkea, Bäck kertoo.

Bäckin mukaan allergiaongelmat ovat näkyneen nimeonmaan juoksussa. 

– Minä en ole nopein juoksija tässä porukassa ja vauhtijuoksu on ollut hidasta läpi kauden. Nyt sain vauhdin tulemaan hyvin lankulle, Bäck sanoi.

Henri Väyrynen ponnisti toiseksi tuloksella 772 ja kotimaista kärkitulosta Kalevan kisoihin asti halussaan pitänyt Kristian Pulli oli kolmas. Hänen pisin hyppynsä kantoi 768. Bäckin tapaan rahkeissa olisi yli kahdeksan metrin hyppy.

– Treeneissä on mennyt hyvin, mutta kilpailuissa juoksu vaihtelee liiaksi. En ole pystynyt hahmottamaan ponnistusta tarpeeksi hyvin, Pulli sanoi.

Berliinin EM-kisoihin otetaan pituushyppyyn 26 urheilijaa, joten on mahdollista, että Bäck mahtuisi kisaan jo tuolla tuloksella. Tuloksentekoaikaa on 29. heinäkuuta asti, joten turvallisin vaihtoehto on yrittää rikkoa raja.

– Minä hyppään Lapinlahdella ensi viikolla. Siellä on hieman kovempi mondo-pinta, joka sopii minulle paremmin kuin tämä rata, Pulli sanoi.

– Täytyy keskustella valmennusjohtaja Jorma Kemppaisen kanssa. Katson sen jälkeen, mitä teen, Bäck tuumi

Kujanpää Berliiniin lähtevän seiväsmiesten kolmikon ykkönen

Berliinin EM-kilpailuihin valitut Urho Kujanpää, Tomas Wecksten ja Tommi Holttinen olivat odotetusti seiväshypyn kärkikolmikko, mutta tulostaso ei kolmikkoa ilahduttanut. Tampereen Pyrinnön Kujanpää vei kolmikosta voiton tuloksella 537, Wecksten ylitti 532 ja Holttinen 527.

– Yllättävän haastavaa. Hyppäsin kaikki korkeudet 490:stä eteenpäin, mikä ei ehkä alun perin ollut mikään kisasuunnitelma. Sain hyppyvarmuuden, mutta ehkä se vähän maksoi lopussa. Olisi ollut tänään rahkeita 550:een, mutta tämä riitti ja täytyy siitä olla iloinen, Kalevan kisoissa ensimmäisen mestaruutensa ottanut Kujanpää sanoi.

Wecksten tuumi, että normaalihypyllä hänen olisi 542 kyllä pitänyt pystyä ylittämään.

– Sähläsin kaksi ekaa yritystä, korkeita hyppyjä, muttei vaan jatku mihinkään. Ei sillä vaan yli pääse. Minun pitäisi pystyä 555 asti kaikki korkeudet 10 sentin välein. En halunnut ottaa ylimääräisiä hyppyjä tähän kilpailuun, korkeudesta 512 aloittanut Wecksten sanoi.

Holttisen tunnelmat olivat samansuuntaiset kuin kärkikaksikollakin.

– Juoksu tuntui kulkevan ihan hyvin, ehkä oli ajoitus tai muuta, kun tuntuma oli, että pystyisin hyppäämään korkeammallekin. Vähän kaksijakoinen fiilis jäi, kuitenkin mitali, mutta tulos ei lämmitä, Someron Esan hyppääjä sanoi.


1xb_2583.jpg

Urho Kujanpää tunsi kropassaan olevan aineksia ylittää korkeampiakin korkeuksia.