Bäck ponkaisi 795, MM-raja haussa Sierra Nevadassa

Bäck ponkaisi 795

Vasa IS:n Kristian Bäckin hyppy nasahti jengoilleen Jämsässä pituushypyn ja kolmiloikan lajikarnevaalien pääkilpailussa. Hän vei voiton omaa ennätystään sivuavalla tuloksella 795.

Suuntaa vaihdellut tuuli kiusasi kilpailua, joka vietiin läpi hellesäässä. Kauden kotimaista kärkitulosta 798 halussaan pitävä Kaipolan Vireen Kristian Pulli oli toinen 785 kantaneella hypyllä. Viipurin Urheilijoiden Arttu Pajulahti kolmas kauden parhaallaan 777.

– Siinä tuli kolme hyvää hyppyä. Jos olisi ollut pikkuisen enemmän myötätuulta, olisi voinut mennä pidemmällekin, mutta turhapa sitä on miettiä, 22-vuotiaiden EM-kisoihin valmistautuva Bäck sanoi.

Bäckin kaikki neljä mitattua hyppyä kantoivat kauemmas kuin hänen kauden parhaansa 758 ennen Jämsän kilpailua.

– Tähän asti kisoissa hypyt ovat menneet läpi. Nopeus on kunnossa, samoin voimat, mutta nyt sain juoksun tulemaan rennosti lankulle, ja siitä hyvän ponnistuksen ja ilmaa hypyn alle, Bäck totesi.

Bäckin toiseksi pisin hyppy kantoi 792. Tuossa hypyssä myötätuulta oli 0,6 metriä sekunnissa. Voittohypyssä taas oli lievästi vastatuulta (-0,5 m/s).

Pulli harmitteli, että juoksun kanssa oli ongelmia. Hänellä oli ennen kisaa myös pientä krampin tunnetta toisessa jalassa.

– En saanut juoksua tulemaan kunnolla lankulle. Jarrutin toiseksi ja kolmanneksi viimeistä askelta ja se vaikeuttaa ponnistusasentoon tuloa, Pulli totesi.

Bäck ja Pulli Sierra Nevadaan

Bäck, Pulli kilpailevat tulevassa viikonvaihteessa Espanjan Sierra Nevadassa 2300 metrin korkeudessa, jossa pienempi ilmanvastus tarjoaa pientä apua tuloksen tekoon.

– Sinne mennään hakemaan Lontoon MM-kisarajaa. Jos se ei siellä tule hyvää hyppyä, sitten Puolassa nuorten EM-kisoissa, Bäck tuumi.

HKV:n Roni Ollikainen ei lähde Sierra Nevadaan. Hän kiikuttaa tulevassa viikonvaihteessa kapulaa SM-viesteissä. Hän oli Jämsässä neljäs kesän parhaallaan 769.

– Se oli jo parempaan päin, mutta hypyissä oli sama ongelma kuin tänä kesänä aiemmin. Ne menevät läpi. Ongelma korjautuu harjoituksissa lyhyempien vauhtien kautta, Ollikainen mietti.

Haapala: Täytyy konsultoida lääkäriä

Liki vuoden takaisesta akillesoperaatiosta toipuva Seinäjoen seudun Urheilijoiden Eero Haapala kokeili Jämsässä hyppykuntoaan ja oli viides tuloksella 735.

– Ei pystynyt hyppäämään kunnolla. Jalassa on edelleen kipuja. Täytyy keskustella lääkärin kanssa, oliko kausi tässä, Haapala totesi.

tuloksia

 


pulli_kristian.jpg