Back pinkaisi uransa kolmanneksi nopeimman varttimailin Belgiassa: ”En ole vielä parhaassa kisakunnossa”

Erik Back juoksi 400 metrillä kevään kotimaisen kärkiajan 47,41 ja oli erässään toinen lauantaina Oordegemin kansainvälisissä kilpailuissa Belgiassa. Viljami Kaasalainen oli samassa erässä kolmas ajalla 47,43. Kokonaiskilpailussa Back oli kahdeksas ja Kaasalainen yhdeksäs.

HIFK:ta edustava Back avasi kilpailukauden viikko sitten 48 sekunnin ajalla koleassa ja tuulisessa Loughboroughissa, Britanniassa.

– Nyt oli aika lailla optimaalinen sää ja minulta positiivinen juoksu. Treenit ovat menneet hyvin. Mutta kun eletään toukokuuta, en ole vielä missään parhaassa kisakunnossa, Back tuumi.

– Kun nyt tuli uran kolmanneksi paras aika, niin 47 sekunnin alitus, jota tässä on kohta kymmenen vuotta jahdattu, on ehkä 2-3 juoksun päässä.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita Kaasalaiselle oma aika oli harjoitusten luomiin odotuksiin nähden pettymys.

– Aika huono juoksu, vaikkei mikään katastrofi. Ajattelin, että huonommillaankin menee 47 sekuntiin ja hyvällä juoksulla odotin 46½ sekunnin aikaa. Nyt ei vaan kulkenut, Kaasalainen harmitteli.

Kolmantena suomalaisena Oordegemissä juoksi Porvoon Akilleen Benjamin Stendahl. Hän oli eränsä kolmas ennätyksellään 48,04 ja sijoittui 65 kilpailijan joukossa 19:nneksi.

Suomalaiset jatkavat kilpailukautta keskiviikkona Tampereen Motonet GP-kilpailuissa, missä miesten ja naisten 4×400 metrin maajoukkueet hakevat hyvää aikaa.

Oordegem, Belgia 28.5.2022 Kv. kilpailut

Miehet,

400 m: 1) Ricardo dos Santos Portugali 46,61 … 8) Erik Back Suomi 47,41 (kkk), 9) Viljami Kaasalainen Suomi 47,43, 19) Benjamin Stendahl Suomi 48,04. – (65 kilpailijaa. Back oli B-erän 2:nen, Kaasalainen B-erän 3:s ja Stendahl D-erän 3:s.)

­