Baas kiiti hellekelissä aamutuimaan 52,74 – Selkävaivan vaikutus näkyi Sipposen heitossa – Lakka: ”Tasapaksu juoksu”

Mette Baas kiiti ankarassa 30 asteen helteessä Budapestin MM-kisojen 400 metrin alkuerissä 52,74 ja oli eränsä seitsemäs. Välieriin juoksu ei kantanut. Sinne vaadittiin aikavertailustakin 51,27.

Oma aika ei Baasia tyydyttänyt, vaikka Kalevan kisoissa Lahdessa juostu 52,45 ei jäänyt kauas.

– En ole tyytyväinen, että juoksen tuommoisen ajan. Uskoin, että on mahdollisuus parempaan. Olisi ollut kiva olla siinä kärkiryhmässä taistelemassa, Baas totesi.

– Yritin lähteä ensimmäisen 200 metriä rennosti ja kiristää lopussa. Tuntui, että pysyin mukana siinä 200 metrin kohdalla, mutta lopussa ei sitten tapahtunut mitään.

Baasin mukaan ankara helle tuntui juoksussa.

– Aika tukalaa se oli. Callingissa oli mukavan viileä ja siellä virkistyin, mutta kun stadionille tultiin, se oli aika kuuma.

Baasin kausi jatkuu vielä ainakin maaottelussa Tukholmassa syyskuun alussa.

– Ruotsi-ottelussa on vielä mahdollisuus yrittää, Baas totesi.

Sipponen: ”Selkä oli kivuton, se on parasta”

Salla Sipponen oli Budapestin MM-kisojen kiekonheiton karsintakilpailun päätteeksi iloinen siitä, että selkävaiva, joka on kiusannut, ei oireillut kilpailussa.

– Selkä oli kivuton. Se on parasta, Sipponen sanoi.

Sipponen heitti 53,85, 53,47 ja 54,72, joilla ei taisteltu paikasta finaalissa. Sipponen oli kokonaiskilpailussa 30:s.

Viisi heittäjää ylitti karsintarajan 64 metriä, parhaana Yhdysvaltain Valarie Allman tuloksella 67,14.

– Aika huono kroppa oli tänään. Huomasin, ettei ole paljon päässyt voimaharjoittelua tekemään. Selän takia on pitänyt ottaa aika varovaisesti. Ei ole semmoinen lyönti tai isku päällä. Ei vaan jalat liiku, Sipponen kuvasi tilannettaan.

Kaiken sitä mitä kropasta sunnuntaina karsinnassa irti lähti, Sipponen jätti kentälle.

– Varmaan joo, tähän aamuun tuollainen vajaa 55 metriä, Sipponen vahvisti, että se oli tulos, mitä nyt oli irti otettavissa.

– Seuraavaksi Ruotsi-ottelu ja sitten kohti olympialaisia.

Lakka eränsä seitsemäs ajalla 13,69: ”Tasapaksu juoksu”

Elmo Lakka oli 110 metrin aitajuoksun alkuerässään seitsemäs ajalla 13,69. Se ei riittänyt jatkoon välieriin, jonne pääsi 24 juoksijaa. Viidestä alkuerästä erien neljä parasta pääsi suoraan jatkoon ja sen lisäksi neljä parasta aikavertailun kautta.

– Kolhuja tuli, mutta ei se yhdestä aidasta ole kiinni. Parantamisen vara jäi, Lakka kommentoi juoksuaan.

– Tasapaksu juoksu. Pääsin kuitenkin ihan hyvin ekoille aidoille, vaikka ponnistus jäi hiukan kauas, mikä kertaantui sitten matkalla ja putosin vähän aidan päälle.

Lakka kertoi ennen kisoja, että valmistautuminen oli sujunut hyvin. Se ei kuitenkaan näkynyt parhaalla mahdollisella tavalla MM-radalla.

– Verryttely tuntui hyvältä ja fiilis oli, että lähelle kauden parasta tulisi. Mutta ei tullut tällä kertaa. Olisiko ollut, että lyhyempikin verryttely olisi riittänyt tässä kuumuudessa, Lakka pohti.

Aikavertailussa vaadittiin vähintään tulos 13,56. Lakka oli 45 juoksijan kokonaiskilpailussa 31:s. Alkuerien nopeimman ajan juoksi yksi suurimmista ennakkosuosikeista, Yhdysvaltain Grant Holloway ajalla 13,18.

Lakan kauden paras tulos on tähän mennessä kuukausi sitten Lappeenrannassa juostu 13,43. Omissa nimissään olevat SE-lukemat 13,31 Lakka juoksi kaksi vuotta sitten.

Lakan seuraava etappi on Ruotsi-ottelu ja mahdollisesti myös kilpailu jossain ulkomailla, jos sellainen tilaisuus tarjoutuu.