Baas: Juoksu tuntui hyvältä, aika oli pettymys, Thureson: Koronan vaikutus tuntuu yhä – Sipposen ja Lipasen finaalitoiveet eivät täyttyneet

Mette Baas ja Milja Thureson olivat 400 metrin alkuerissään viides ja kahdeksas ajoin 53,02 ja 53,63. Jatkopaikka välieriin olisi aikavertailusta vaatinut tuloksen 52,52.

Baasille oma aika oli yllätys, sillä se ei vastannut juoksijan tuntumaa.

– Aikaan olen tosi pettynyt, vaikka juoksu ja vauhti tuntuivat hyvältä. Ehkä sen olisi pitänyt tuntua huonommalta, Baas sanoi.

Baas on tällä kaudella juossut 400 metriä 52,51, mutta viimeisen reilun viikon ajan juoksijan kiusana ovat olleet vatsavaivat, jotka Baasin mukaan saattoivat vaikuttaa vauhtiin.

– Voihan se olla, ettei saa niin hyvin irti itsestään, vaikka fiilis on ihan hyvä, kun kroppa ei toimi niin hyvin. On ollut huonovointisuutta ja kipeyttä. Yritin lääkärin kanssa keksiä siihen jotakin helpotusta, Baas sanoi.

Baasin urakka jatkuu Münchenissä 4 x 400 metrin viestissä.

– Toivon, että  palautuisin kunnolla ja vatsakivut hellittäisivät, että saisin viestissä onnistuneemman juoksun ja jäisi parempi maku näistä kisoista, Baas sanoi.

Thuresonin juoksu ei tullut loppuun asti juoksijan toivomalla tavalla.

– 300 metriä meni hyvin ja ensimmäiset 200 metriä tuntuivat kevyeltä, mutta viimeinen 100 metriä ei oikein kulkenut. Jalat painoivat, Thureson sanoi.

Thuresonin mukaan 400 metrin lopussa on hänellä ollut samaa ongelmaa kolme viikkoa sitten sairastetun koronan jälkeen.

– Korona vaikutti, Thureson harmitteli.

Sipponen: Joku käsijarru oli päällä kisassa

Salla Sipposen toiveissa ollut kiekonheiton EM-finaalipaikka jäi 57 sentin päähän. Sipponen heitti karsinnassa kolmannellaan 56,47, joka toi 17. sijan. Finaaliin riitti 57,04.

– Lämppäheitot olivat tosi hyvät. Ajattelin, että tänään on minun päiväni, mutta joku käsijarru oli päällä, kun kisa alkoi, Sipponen harmitteli.

Sipposen ensimmäinen heitto meni koko lailla pipariksi. Toinen kantoi 53,29 ja kolmas 56,47.

– Ensimmäisestä heitosta en osaa sanoa mitään, mutta kai minä hätäilin niissä muissa. Vaikea sanoa. Finaalipaikka oli iso tavoite.

Karsinnan kärkikaksikko oli 65,94 heittänyt Kroatian Sandra Perković ja 65,21 sivaltanut Portugalin Liliana Cá.