Aurinkoinen Espoo tervehtii urheilijoita: Laineella ja Kososella kotikenttäetu – Ingvaldsen jatkaa Norjan juoksuvoimaa – Espanjan María Vicente urakoi loikassa ja pituudessa

Yleisurheilun alle 23-vuotisten EM-kisojen tunnelmia lämmiteltiin Euroopan yleisurheiluliiton (European Athletics) mediatilaisuudessa keskiviikkona Espoossa. Järjestäjien ja Espoon kaupungin edustajien lisäksi paikalla oli neljä kisojen tähtiurheilijaa.

Norjalainen, tänä kesänä 21 vuotta täyttävä Håvard Bentdal Ingvaldsen on tehnyt rakettimaisen nousun 400 metrin huipulle. Kuukausi sitten hän juoksi Oslossa uuden maansa ennätyksen 44,86. Huippukuntonsa vahvistukseksi hän voitti juhannuksena EM-joukkuekilpailun lajinsa Puolan Chorzówissa ajalla 44,88.

Mistään tähdenlennosta ei kuitenkaan ole kysymys, sillä jo kaksi vuotta sitten Ingvaldsen pystyi aikaan 45,94. Norjan ennätyksellään hän ohitti 400 metrin aitajuoksun kuninkaan Karsten Warholmin ajan.

– Se oli tietysti hieno asia, sillä Warholm on ollut minulle suuri idoli. Täällä Espoossa en kuitenkaan ajattele aikaa, sillä juoksemme kolme kilpailua ja tärkeintä on voittaa mitali, Ingvaldsen kertoi.

Helpolla ei norjalainen Espoon ratakierroksella pääse, sillä lähellä hengittää Unkarin Attila Molnár tilastotuloksella 44,98.

Vicente urakoi kolmiloikassa ja pituudessa

Espanjan María Vicente, 22, osallistuu Espoon EM-areenalla kolmiloikkaan ja pituuteen. Loikkapaikalla hänellä on tilaston ykköstulos 14,21, kun tilaston kakkosena on Ruotsin Maja Åskag tuloksella 14.00.

Vicenten pituusennätys on 680, ja tällä kaudella hän on päässyt 677:ään, jolla tuloksella hän on ennakkotilastojen neljäs.

Vicente on tottunut urakoimaan, sillä hän on taustaltaan moniottelija. Jo kaksi vuotta sitten hän teki seitsenottelussa 20-vuotiaana huipputuloksen 6304 pistettä.

– Hyppykilpailuihin lähden rennolla asenteella. Mikä on lajini tulevaisuudessa, sitä mietin tämän kauden jälkeen, Vicente kertoi.

Laineella ja Kososella kotikenttäetu

Topias Laine ja Silja Kosonen saivat vastattavakseen kysymyksiä kotikisojen hyödyistä.

– Olen kilpaillut Leppävaaran stadionilla paljon pikkulapsesta lähtien. Nyt olen käynyt tekemässä joitakin harjoituksia uusitulla stadionilla, Helsingissä asuva Laine kertoi.

Hänelle osui kisojen aatoksi (12.7.) myös 22-vuotissynttärit.

Laine on kisojen ennakkotilastossa kakkosena tuloksella 79,87. Edellä on Ukrainan Artur Felfner, 82,24. Laineen ennätys on 81,67 vuodelta 2021.

– Mitaliin tähtään, ja omaa ennätystä toivon, kertoi ikäluokan lajinsa hallitseva Euroopan mestari kahden vuoden takaa.

Silja Kosonen, nuoremman ikäluokan alle 19-vuotisten maailman- ja Euroopan mestari, kertoi kilpailleensa Espoon Leppävaarassa muutamia kertoja nuorempana, mutta edellisestä kisasta on jo aikaa.

– Perhettä on tulossa finaalia katsomaan. Mutta siitä on minulle myös painetta, sillä minun pitää selvittää ensin karsintakisakin, ettei heiltä mene rahat hukkaan, Kosonen vitsaili.

Osallistujat ja live-tulokset