Aurinko helli Sportyfeel Helsinki City Runin juoksijoita

Sportyfeel Helsinki City Run juostiin aurinkoisessa ja juoksulle optimaalisessa säässä. Suomen suosituimman puolimaratonin lähtöviivalla oli noin 10 000 juoksijaa. Kovinta vauhtia piti miehissä Aki Nummela ja naisten sarjassa Maria Söderström.

Kilpailun johtajana toimiva Markku Haverinen kertoo tapahtuman onnistuneen järjestelyiden osalta erinomaisesti. Aurinkoinen sää, maalialueen tunnelma ja juoksijoiden antama hyvä palaute uudesta reitistä nostivat hymyn kilpailun johtajan huulille.

– Mukana oli kotimaisten juoksijoiden lisäki upeasti myös kansainvälisiä osallistujia, jopa 65 eri kansallisuutta. Juuri eilen tapahtumalle saadun AIMS:in sertifioinnin myötä kilpailun kansainvälinen kiinnostus tulee jatkossa kasvamaan entisestään, Haverinen arvio

Tekniseltä toteutukselta kilpailu oli Haverisen mukaan paras niistä lähes viidestätoista, joissa hän on ollut mukana.

– Järjestelyt sujuivat hyvin. Reitillä homma sujui mainiosti, maalissa pullonkauloja ei syntynyt minnekään, juoksijoiden massa liikkui hyvin ja osallistujat saivat yksilöllistä palvelua. Järjestelyiden osalta pärjäämme varmasti vertailussa mihin tahansa kansainväliseen puolimaratoniin.

Sportyfeel Helsinki City Runin voittoon juoksi HHM:n Aki Nummela ajalla 1.09.25. Toiseksi sijoittui Lahden Ahkeran Jussi Utriainen, joka hävisi Nummelalle 13 sekuntia ajalla 1.09.38. Turun Urheiluliiton Matti Rauma oli kolmas ajalla 1.09.41.

Naisissa voittoon juoksi HIFK:n Maria Söderström ajalla 1.19.10, toiseksi sijoittui Turun Tovereiden Suvi Miettinen (1.20.29) j ja kolmanneksi Helsingin Jyryn Nerea Abrego (1.21.13).

Ensimmäistä kertaa käydyn joukkuekilpailun voitti Helsinki Triathlon.

Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumat on mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä. Auditointi tehtiin Helsinki City Runin aikana menestyksekkäästi ja juoksutapahtumat saavat jatkossa käyttää Ekokompassi-sertifikaattia ja nimikettä Ekokompassi-tapahtuma.