Atte Pettinen Urhean pestistä: Kihisen innosta

Atte Pettinen Urhean pestistä: Kihisen innosta

Atte Pettinen aloitti huhtikuun alussa ominaisuusvalmentajana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa. Pettinen toimii nuorten olympiavalmentajan nimekkeellä.

Pettisen toimenkuvaan kuuluvat eri lajien nuorten ja aikuishuippujen ominaisuusvalmennus erityisesti nopeutta ja räjähtävyyttä vaativissa lajeissa. Pettinen tunnetaan muun muassa Oskari Mörön, Markus Pöyhösen ja monen muun menestyneen pikajuoksijan valmentajana.

– Kihisen innosta, kun pääsen työskentelemään oman lajini urheilijoiden lisäksi eri lajien huippu-urheilijoiden ja valmentajien kanssa, Pettinen sanoo.

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön Urheiluakatemiaohjelman johtaja Markus Kalmari sanoo, että tavoite on ohjata akatemioissa eri lajien osaajia yhteen.

– Osaaminen kasvaa, kun asiantuntijat kohtaavat arjen työssään. Yhdessä tekemällä meidän on tulevaisuudessa mahdollista saavuttaa parempaa kansainvälistä menestystä, Kalmari sanoo.

Nuorten olympiavalmentaja -statuksella toimiva ominaisuusvalmentaja on tulossa myös Turun ja Tampereen urheiluakatemioihin.