Astmavaiva sammutti Mannisen olympiahaaveet: EM-puolikas kiinnostaa

Astmavaiva sammutti Mannisen olympiahaaveet: EM-puolikas kiinnostaa

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Henri Mannisen toiveet juosta Rio de Janeiron olympiamaratonilla tyssäsivät astmavaivan pohjustamaan keskeytykseen Prahan maratonilla. Manninen siirtyi reitiltä sivuun kohta 10 kilometrin jälkeen.

– Alkoi henki vinkumaan jo hieman ennen 10 kilometriä, eli se kisa meni siihen. Oli pakko nostaa kädet pystyyn, Manninen harmitteli.

Mannisen mukaan sopivia kisoja olympiakisojen tulosrajan 2.16.00 rikkomiseen ei enää ole, joten olympiahaaveet täytyy pakastaa neljäksi vuodeksi. Amsterdamin EM-kisojen puolimaraton sen sijaan kiinnostaa.

– Ehkä lähden hakemaan puolimaratonin EM-rajaa. Siitä tässä jo valmentajan kanssa puhuttiin. Kunto pitäisi olla hyvä. Viimeiset viikot ovat menneet hyvin, läksin kilpailuun luottavaisena, Manninen sanoi.

Mannisella on ennenkin ollut astmavaivoja kevään siitepölykaudella. Hänen piti alunperin juosta olympiaraja jo huhtikuussa Hampurissa, mutta syksyn ja talven jalkavaivojen takia, hän päätyi yrittämään rajaa Prahassa. 

– Tiesin, että toukokuu rupeaa olemaan riskialtista aikaa. Minulla on usein ollut näitä samoja vaivoja SM-maastojen aikaan, mutta oli pakko yrittää, Manninen sanoi.

Manninen oli viime vuonna mukana Pekingin MM-maratonilla. EM-kisojen puolimaratonin tulosraja on 1.05.00.