Asher-Smith tenttii historiaa ja jättää MM-viestit väliin

IAAF:n hallisarjassa 20 000 dollarin pääpotit lajeittain

Britannian uusimman naispikajuoksutähden Dina Asher-Smithin hallikausi toi 60 metrin hopean Prahan EM-kisoissa ja ennätyksen 7,08. Tulos sivuaa Britannian ennätystä. Kesän tavoitteet ovat silti maltilliset.

– Tavoite on olla mukana Pekingin MM-kisoissa ja kilpailla Linnunpesä-stadionilla. On mahdollista, että juoksen urani parhaat ajat ja muutenkin hienosti, mutten silti mahdu joukkueeseen 100 ja 200 metrille. Meillä vaan on niin paljon lahjakkuuksia, Asher-Smith sanoo Guardianille.

Viime kesänä 19-vuotiaiden MM-kultaa 100 metrillä pinkonut sprintteri laskee taistelevansa MM-kisojen henkilökohtaisten matkojen paikoista muun muassa Jodie Williamsia (11,20/22,46 viime kesänä), Asha Philipiä (11,18), Bianca Williamsia (11,17) ja Ashleigh Nelsonia (11,19) vastaan.

Hallikauden jälkeen Asher-Smith, 19, keskittyy Lontoossa historian opintoihin. Tenttisuma estää osallistumisen toukokuun alussa Bahamalla käytäviin MM-viesteihin.

Kesän mittaan hän aikoo kilpailla Timanttiliigan kisoissa ja uskoo, ettei keskittyminen petä, vaikka viereisille radoille astuu lajin maailmantähtiä.

– Olen liian rauhallinen alkaakseni ihmetellä, että siinäpä on Shelly-Ann Fraser-Pryce. Siitä saa hyvää kokemusta, kuinka juoksu saadaan kulkemaan pienen paineen alla. Siihen sitä pitää urheilijana keskittyä. Olympialaisissa voittavat ne, joiden keskittyminen ei petä.