Arvokilpailujen valintajärjestelmä 2019 täydentyi

Arvokilpailujen valintajärjestelmä 2019 täydentyi

Kauden 2019 yleisurheilun arvokilpailujen valintajärjestelmää on täydennetty, ja se löytyy täältä. Nyt julkaistu valintajärjestelmä täydentyy vielä tammikuussa Dohan MM-kisojen ja Dubaissa pidettävien parayleisurheilun MM-kisojen valintajärjestelmillä ja 10 000 metrin Euroopan cupin tulosrajoilla.

Nyt julkaistussa valintajärjestelmässä ovat mukana hallikauden arvokisojen ohella muiden muassa 22-vuotiaiden EM-kilpailut, jotka ovat Gävlessä heinäkuussa (11.-14.7.) ja 19-vuotiaiden EM-kilpailut, jotka kilpaillaan Ruotsin Boråsissa niinikään heinäkuussa (18.-21.7.)

– Tuleva vuosi on yleisurheilun arvokisoilla mitaten tiivis. Tarjolla on yhteensä 23 maaottelua tai arvokilpailua, mikä tarkoittaa, että kauden mittaan noin 350 suomalaista yleisurheilijaa saa arvokilpailu- tai maaottelukokemuksen, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

MM-viesteihin joukkue

Kesän kilpailukausi on myös hieman tavallista pidempi, sillä yleisurheilun MM-kilpailut ovat Dohassa vasta syys-lokakuun taitteessa ja parayleisurheilun MM-kilpailut kilpaillaan Dubaissa marraskuussa.

– Kauden arvokisojen joukkoon mahtuu myös yksi suomalaisille uusi kilpailutapahtuma, sillä Suomesta lähtee ainakin yksi 4 x 100 metrin joukkue MM-viesteihin, jotka kilpaillaan Japanin Yokohamassa toukokuussa.  MM-viesteistä on 4 x 100 metrin kymmenelle parhaalle mies- ja naisjoukkueelle tarjolla paikka Dohan MM-kisoihin, Kemppainen sanoo.