Ärtynyt nilkka Erikssonin kiusana, Utriaiselle riittää yksi matka

Utriainen hakee 11. mestaruutta

Puolimaratonin Suomen mestari Jussi Utriainen aikoo täydentää kevään kilpailukautensa Imatralla maastojuoksun pitkän matkan mestaruudella. Naisten maastojuoksun hallitseva mestari Sandra Eriksson ei kilpaile Imatralla, joten Kristiina Mäki on ykkössuosikki.

Eriksson kertoo tehneensä pari viikkoa sitten päätöksen jättää maastojuoksun SM-kilpailut väliin. Syynä on ärtynyt oikean jalan nilkka.

– SM-maastot on hieno kilpailu, mutta enemmän juoksun juhlaa kuin yksi kauden päätavoitteista. Nyt SM-maastot jäävät väliin, etteivät tulevien viikkojen treenit tai ratakisat vaarantuisi, elokuisiin MM-kisoihin kuntoaan tähtäävä Eriksson sanoo.

Maastojuoksun SM-mitaleista kamppaillaan sunnuntaina Imatran Ukonniemessä kahden kilometrin radalla, jossa on kaksi vaativaa nousua, mukaan lukien yksi jyrkähkö ylämäki ja vaativa alamäki. Radan pohja on pääosin vanhaa kuntoradan pohjaa.

Miesten 12 kilometrin kilpailussa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Henri Manninen haastaa SM-puolimaratonin voittaneen Jussi Utriaisen. Lahden Ahkeran juoksija jatkaa uraansa jo kolmatta kautta ”jäähdyttelijänä”.

– Kun on melkein kaksikymmentä vuotta tehnyt tätä tosissaan, kunto ei onneksi rapistu niin nopeasti. Olen nyt juossut noin sata kilometriä viikossa, mutta kovat harjoitukset ovat jääneet, lääkärinä työskentelevä Utriainen sanoo.

Manninen juoksee Imatralla molemmat matkat, mutta Utriainen sanoo, ettei todennäköisesti starttaa lyhyelle matkalle, eikä muita kisoja ole juuri nyt näkyvissä.

– Ratakisoja en aio juosta. Nämä kevään puolimaraton ja maastot riittävät minulle hyvin, Utriainen sanoo.

Kettunen:  Ei voi tietää kuinka käy

Karhulan Katajaisten Oona Kettunen oli SM-maastojen radan varressa jo lauantaina kannustusjoukoissa. Hän odottaa innolla sunnuntaista taistelua 22-vuotiaiden sarjan voitosta Vasa Idrottssällskapin Camilla Richardssonia vastaan.

– Oma tunne on hyvä, mutta kisasta ei voi tietää kuinka käy. Minä haluan voittaa, mutta niin haluaa Camillakin, Kettunen sanoo.

– Rata on aika haastava. Siellä yksi jyrkkä ylä- ja alamäki, jotka hidastavat aikoja. Muuten se on aika lailla tasamaata.

Kristiina Mäen ja Henri Mannisen tuntoja:

https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/kristiina-maki-haki-vuoristosta-virta…