Arttu Kangas: Se oli vireestä kiinni

Arttu Kangas: Se oli vireestä kiinni

Arttu Kangas ei löytänyt Amsterdamin EM-kisojen kuulantyönnön karsintakilpailuun samaa virettä kuin kisaa edeltäneisiin harjoituksiin. Paras työntö kantoi 18,91, kun jatkoon vaadittiin 19,72.

– Pohjataso pitää arvokisoissa olla todella kova ja varma, että syttyy heti ja pystyy tekemään melkein kauden parhaansa karsinnan ensimmäisellä työnnöllä, niin kuin nuo parhaat jatkoon menneet, Kangas tuumi.

Kankaan ensimmäinen työntö meni yli ja kaksi muuta jäivät alle 19 metrin. Kankaan oma karsinnan paras tulos syntyi kolmannella työnnöllä.

– Kaksi ensimmäistä työntöä olivat huonoja. En saanut niihin kunnon rytmiä ja tuntumaa. Kolmas tuntui omasta mielestä hyvältä, Kangas sanoi.

– Valmentajani Matti Yrjölän kanssa katsottiin, että työnnöissä ei ollut mitään isompaa tekniikkavirhettä. Se oli nyt vireestä kiinni.

Kangas työntää seuraavan kerran mahdollisesti Tukholmassa perjantaina tai sitten vasta Oulussa Kalevan kisoissa.

Karsinnan voitti Saksan moninkertainen arvokisamenestyjä David Storl huipputuloksella 20,84. Puolan Konrad Bukowiecki ja Michal Haratyk olivat toinen ja kolmas tuloksin 20,65 ja 20,45. Yksitoista miestä työnsi yli 20 metriä.