Ari Nummela työnkuvan muutoksella vahvasti mukaan kestävyysjuoksuvalmennukseen

Kolmasosa Ari Nummelan työajasta kohdentuu jatkossa kestävyysjuoksuvalmennukseen ja siihen liittyviin asiantuntija- ja koulutustehtäviin. Nummela on kokenut valmentaja, joka työskentelee Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) urheilufysiologian johtavana asiantuntijana.

Työnkuvan muutoksen mahdollistavat yhteistyössä Suomen Urheiluliitto (SUL), Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö, Jyväskylän Kenttäurheilijat (JKU) ja KIHU.

– Olemme kaikki iloisia, että yksi viime vuosien kestävyyslajien menestysvalmentajista saa mahdollisuuden panostaa aiempaa enemmän valmentamiseen. Iso kiitos KIHUlle, jossa työnkuvan muutokseen suhtauduttiin positiivisesti ja ratkaisuhakuisesti, sanoo SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni.

Nummelan kovatasoisessa valmennusryhmässä Jyväskylässä harjoittelevat muun muassa kestävyysjuoksijat Eemil Helander, Venla Saari, Luukas Kontro, Heini Ikonen, Sara-Elise Ruokonen sekä huippusuunnistajat Veera Klemettinen ja Otto Kaario.

Jatkossa valmennus ja siihen liittyvät tehtävät vievät nelisen kuukautta Nummelan vuosittaisesta työajasta.

–  Olen todella tyytyväinen, että voin jatkossa käyttää yhä enemmän aikaa valmennukseen sekä kestävyysjuoksun maajoukkuetoimintaan, jossa minun sydämeni on, Nummela sanoo.

– Olen jo monta vuotta tehnyt valmennusta vapaa-ajallani ja käyttänyt siihen vuosilomiani, kuten niin moni muukin valmentaja, mutta nyt minulla on mahdollisuus tehdä valmennusta osana työnkuvaani, mikä istuu erinomaisesti nykyiseen työhöni KIHUlla.

Valmennuksen ohella Nummela työtehtäviin kuuluu valmennus-, koulutus- ja asiantuntijatehtäviä SUL:n kestävyysjuoksun maajoukkueohjelmaan ja Team Finland -ohjelmaan liittyen. Nummela vastaa myös Jyväskylän yleisurheilukeskuksen kestävyysvalmennuksesta sekä JKU:n kestävyysvalmennusryhmän valmennuksesta.