Ärhäkkä koronan jälkitauti päätti Huntingtonin kilpailukauden

Seitsenottelija Maria Huntingtonin kilpailukausi on ohi. Huntington ei osallistu Münchenin elokuisiin EM-kilpailuihin, jonne hänet on jo valittu.

Päätöksen kauden lopettamisesta Huntington teki yhdessä valmentajansa Mika Vakkurin ja valmennustiimin kanssa, kun koronan ankara jälkitauti esti kauden jatkamisen.

– Koronaa seurasi niin ärhäkkä jälkitauti, että kun keskusteltiin lääkärin kanssa, todettiin, että on paras jättää kausi tähän ja hoitaa itsensä perusterveeksi, Huntington sanoo.

Huntingtonille kuluva kilpailukausi on ollut vastoinkäymisten täyteinen.

– Kevään kilpailukausi alkoi kaatumisella 100 metrin aitojen alkuverryttelyssä toukokuussa. Loukkasin olkapäätä ja solisluuta. Kuntoutus oli yllättävän hankala, ja kun aloin saada pakettia kasaan, tuli korona ja sitten sen jälkitauti, Huntington kertoi.

”Oli kova paikka tehdä tällainen päätös”

EM-kisamatkan peruuntuminen oli Huntingtonille iso pettymys. Hän päätti valmentajansa ja valmennustiiminsä kanssa jo aiemmin, ettei lähde Eugenen MM-kisoihin vaan keskittyy alkukauden vaikeuksien jälkeen EM-kisoihin.

– Aika rankka kisakausi on ollut, Huntington sanoo.

Syksyllä alkaneeseen yhteistyöhön Vakkurin ja uuden valmennustiiminsa kanssa Huntington on ollut tyytyväinen.

– Oli kova paikka tehdä tällainen päätös, mutta olen tyytyväinen siihen, miten nopeasti löydettiin Mikan kanssa yhteinen sävel ja tapa, miten koko tiimi toimii. Toki vastoinkäymiset harmittavat, mutta olen jatkoa ajattelen luottavainen siihen, että homma toimii, Huntington sanoo.

”Maria on osannut ottaa vastoinkäymiset ammattimaisesti”

Vakkuri on Huntingtonin kanssa samoilla linjoilla

– Kun vuoteen lähdettiin, EM-kisat olivat selkeä tavoite ja saatiin koottua hyvä tiimi. Kaikki meni hyvin ja suunnitelmien mukaan kaatumiseen saakka. Myös olkapään kuntoutus tehtiin hyvin ja käytettiin paljon asiantuntijoita, Vakkuri kertaili.

– Marian harjoittelu muuttui paljon ensimmäisen yhteistyövuoden aikana. Mutta vuoden aikana alkoi vahvistua valmennuksellinen linja ja se, miten Mariaa pitää valmentaa. Olen tyytyväinen Marian suhtautumisesta kokonaisvaltaiseen valmentautumiseen ja siihen, miten hän on osannut käsitellä vastoinkäymiset ammattimaisesti. Fokus urheiluun on säilynyt tosi hyvänä, Vakkuri kiittelee.