Antti Ruuskanen avauksessaan 76,91: ”Tästä on hyvä lähteä parantamaan”

Antti Ruuskanen avauksessaan 76

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen palasi kilpailuihin Oulussa Valkean kaupungin kisoissa heittämällä parhaallaan 76,91. Ruuskanen heitti parhaansa viidennellä kierroksella, jonka lisäksi hän heitti ensimmäisellään 76,06.

– Viides heitto oli vähän varmisteluheitto, kuudennella yritin laittaa tehoja. Tuli esiin tutut ongelmat.

Ruuskanen tarkoitti tutulla ongelmalla sitä, mitä alkukausi yhdistettynä mondo-pintaan hänellä aiheuttaa:

– Jalat tahtovat tuoda enemmän kuin missä mieli pysyy mukana. Kun vauhti on jo alussa kova ja kiihtyy loppua kohti, heitto lähtee liian aikaisin.

Kilpailu oli Ruuskasen ensimmäinen sitten syksyn 2016.

–  Kuusi kierrosta sain heitettyä, kahdeksaakymppiä tavoittelin, sitä ei tänään tullut. Aika erilaisia heittoja kaikki tänään. Tämän päivän kunto oli se vajaa 77 metriä, Ruuskanen sanoi.

Oulussa sää oli koleahko, jonka lisäksi keihäässä oli suora vastatuuli.

–  Kelissä ei ole valittamista, kun siinä pysty ennätyksen heittämään (Taneli Juutinen 73,68). Tämä oli ihan minun keli, kun mennään pidemmälle kesää. Tästä on hyvä lähteä parantamaan. Käsi toimi hyvin, paikat ovat kunnossa ja höyryt on päästetty ulos, Ruuskanen tuumi.

Purola: ”Nukahdin telineisiin”

Oulun Pyrinnön Samuel Purola juoksi kauden kolmannen satasen kilpailunsa aikaan 10,44, joka on kauden kotimainen kärkitulos. Purola oli kolmas juoksussa, jota avitti 0,4 metriä sekunnissa puhaltanut myötäinen. Voiton vei Norjan Jonathan Quarcoo ajalla 10,32.

– Nukahdin telineisiin. Juoksuna ihan hyvä, mutta reaktio oli heikko. Kunto on parempi kuin koskaan, olen viime aikoina juossut harjoituksissa kovempaa kuin ikinä. Tuosta ajasta paranee vielä paljon, seuraavaksi lauantaina Kuortaneella Motonet GP:ssä kilpaileva Purola sanoi.

Edellinen kauden kotimainen kärkiaika oli 10,49, joka oli Otto Ahlforsin nimissä. Ahlfors oli tällä kertaa neljäs ajalla 10,60.

– Keskinkertainen juoksu, Ahlfors tuumi.

Seuraavaksi vikkelin oli Eetu Rantala, joka juoksi 10,68.

– Lantionseudulla on vielä jumia, loppujuoksu ei vielä rulla niin kuin pitäisi, Rantala sanoi.

Naisten 400 metrillä Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas juoksi ennätyksensä 55,79, mikä alittaa SUL:n tulosrajan 19-vuotiaiden MM-kilpailuihin. SUL:n MM-kisarajalla voidaan valita yksi urheilija per laji.

 

Antti Ruuskasen ensimmäinen heitto

Antti Ruuskasen viides heitto