Ankara väsymys kisassa säikäytti, Kiekara kävi tutkimuksissa

Ankara väsymys kisassa säikäytti

Kestävyysjuoksija Annemari Kiekara sai helpottavia uutisia Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) tutkimuksista maanantaina. Sydämestä ei löytynyt vikaa, joka olisi selittänyt ankaran voimattomuuden tunteen Brysselin maastojuoksukilpailussa sunnuntaina. 

Juoksun jälkeen Kiekaran tuntemukset olivat niin vahvat, että hän lensi heti Suomeen ja meni Tyksiin tutkimuksiin. Pelkona oli, että kyse saattoi olla hiljan podetun kovan flunssan jälkitaudista.

– Sydämestä ei löytynyt sydänpussin tulehdusta, eikä mitään dramaattista. Se tutkittiin pariin kertaa. Siellä oli tietyissä arvoissa vähän nousua ja sydänfilmissä (EKG) oli vähän epänormaaliuksia, mutta se on aika normaalia, kun minulla on pitkään kestävyysurheilua harrastaneen sydän, Kiekara sanoi. 

– Nyt haluan mennä vielä uusiin tutkimuksiin. Ura jatkuu, jos sieltä ei löydy mitään.

Kiekara, 39, oli aiemmin syksyllä maastojuoksun PM-kisoissa kolmas. Reilu viikko sitten hän juoksi Lanzaroten puolimaratonilla kolmanneksi ajalla 1.22.38, mutta sairasti kovan flunssan ennen tuota juoksua. Brysselissä Kiekara tunsi kovaa väsymystä jo juoksua edeltävänä päivänä.

– Oli voimaton olo, mutta halusin kuitenkin juosta, Kiekara sanoo.

Kiekara oli 6 kilometrin kilpailussa 25:s. Kiekara käytti matkaan aikaa 21.59. Irlannin kokenut Fionnuala McCormack voitti juoksun ajalla 19.28.