Andersson taivutti halliennätyksellään toiseksi Tukholmassa

Andersson taivutti halliennätyksellään toiseksi Tukholmassa

Esbo IF:n Saga Andersson kohensi seiväshypyn halliennätystään kuudella sentillä lukemiin 431 Tukholmassa käydyssä kilpailussa. Tulos on alkutalven kotimainen kärkinoteeraus.

Andersson ylitti 431 ensimmäisellään ja sijoittui kilpailussa toiseksi kiinalaisen Xu Huiqinin jälkeen. Myös kilpailun voittaja ylitti 431.

Someron Esan Minna Nikkanen oli Tukholmassa kolmas ylitettyään 421.

Andersson, 17, avasi talven kilpailukauden ylittämällä hiljattain Tampereella 411. Tukholmassa hän meni kolme ensimmäistä korkeuttaan ensimmäisellä yrityksellä, 421 toisella ja 431 ensimmäisellä yrittämällä.

– Tekniikka ja juoksu kulkivat paremmin kuin Tampereella. Korkeuteen 431 otin jäykemmän seipään kuin mitä käytin Tampereella ja sain hypyn jatkumaan hyvin eteenpäin, Andersson kertaili.

Andersson teki kolme yritystä korkeudesta 441. Niistä kaksi ensimmäistä olivat hyviä.

– Ensimmäinen hyppy nousi hyvin riman päälle, mutta ei sitten jatkunut. Toinen yritys jatkui hyvin, mutta avasin hyppyä siinä lopussa. Kolmanteen vaihdoin jäykemmän seipään ja se meni läpijuoksuksi, Andersson kertaili.

Nikkanen luottavaisena Talvikarnevaaleille

Nikkaselle kilpailu oli talven ensimmäinen 16 askeleen vauhdilla. Hän ylitti 421 kolmannellaan, pudotti kerran korkeudesta 431 ja siirsi sitten kaksi yritystä korkeuteen 441, joka ei ylittynyt.

– Sen huomasi, että olin ensimmäistä kertaa hyppäämässä 16 askeleen vauhdilla, kun yritin samalla toteuttaa tekniikkamuutoksia, joita on tehty. Kuoppaan viennin ajoitus ei ollut kohdallaan, mutta se meni kilpailun aikana parempaan suuntaan, Nikkanen sanoi.

Yrityksissään korkeudesta 441 Nikkanen ei aivan päässyt hypyn rytmiin kiinni. Kilpailu jätti silti lupaavan tuntuman kokeneen hyppääjän kroppaan. Nikkasen kilpailukausi jatkuu viikon päästä Pajulahti-hallissa Nastolassa käytävässä lajin talvikarnevaalikilpailussa. Myös Anderssonin kilpailukausi jatkuu talvikarnevaaleilla.

– Pystyin pitämään kisavauhdissa ne tekniset muutokset, joita hyppyyn on tehty. Sitä kautta sain lisää luottoa tekemiseen, Nikkanen sanoi.

Vasa IS:n Sofie Westerlund, 17, oli Tukholmassa viides tuloksella 381, joka kohensi hänen ennätystään kymmenellä sentillä.

Miesten kilpailussa Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen, Someron Esan Tommi Holttinen ja Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää ylittivät kaikki 511. Turakainen ja Kujanpää pudottivat sitten kolmesti korkeudesta 521. Holttinen jätti tuon korkeuden väliin, mutta pudotti kolmesti korkeudesta 531.

Tukholma:

Seiväshyppykilpailu:

Naiset, seiväs: 1) Xu Huiqin Kiina 431, 2) Saga Andersson Suomi 431 (kkk), 3) Minna Nikkanen Suomi 421,…5) Sofie Westerlund Suomi 381.

17-v. seiväs: 1) Tilda Fischer Ruotsi 331, 2) Essi Melender Suomi 321

Miehet, seiväs 1) Pål Lillefosse Ruotsi 546, …5) Tommi Holttinen Suomi 511, 6) Eetu Turakainen Suomi 511, 7) Urho Kujanpää Suomi 511.

Täydelliset tulokset