Andersson, Strömberg ja Kytölä voittoihin Pajulahdessa

Andersson

Esbo IF:n Saga Andersson ylitti halliennätyksensä 405 ja voitti 17-vuotiaiden sarjan seiväshypyn talvikarnevaalien perjantaina kilpailussa Pajulahti-hallissa Nastolassa.

Andersson,16, yritti kolmesti korkeudesta 418, joka olisi ollut kaksi senttiä parempi kuin hänen ulkoratojen ennätys. Hypyistä toinen oli lähellä onnistua.

– Tuossa toisessa yrityksessä oli vain vähän väärä etäisyys, mutta kaikkiaan olen ihan ihan tyytyväinen kilpailuun, Andersson totesi.

Larsmo IF:n Alina Strömberg voitti 19-vuotiaiden sarjan. Viime kesänä 17-vuotiaiden EM-tittelin voittanut hyppääjä ylitti nyt 385. Varkauden Kenttä-Veikkojen Laura Ollikainen oli toinen samalla tuloksella voittajan kanssa.

17-vuotiaiden poikien sarjassa Hyvinkään Seudun Urheilijoiden Marcus Kytölä, 15, jatkoi hyvää hallikautta. Hänen halliennätyksensä oli viime talven jälkeen 450. Pajulahden kisan jälkeen se on 480. Tulos on myös viisi senttiä parempi kuin hänen ulkoratojen ennätys. Pajulahdessa Kytölä päätti kisan kelpo yrityksiin korkeudesta 490.

Myös 19-vuotiaiden sarjan voitto vietiin 480:n ylityksellä. Siihen pystyi koko kisan kärkikolmikko: Vaasan Toverien Jere Keskinen, Vasa IS:n Jesse Salmi ja Karijoen Tapparan Santtu Koskiaho, jolle tulos on oma ennätys. Edellınen oli viisi senttiä heikompi.

Pajulahden talvikarnevaaleilla on mukana kaikkiaan yli 90 osallistujaa. Kilpailut jatkuvat lauantaina miesten ja naisten kilpailuilla, joissa ovat mukana lajin kotimaiset kärkinimet, kuten hiljan 466 ylittänyt Wilma Murto sekä Minna Nikkanen ja Tomas Wecksten.