Andersson ja Leveelahti vaivatta finaaliin, Ahola kuulan kymmenes

Andersson ja Leveelahti vaivatta finaaliin

Saga Andersson ja Heleena Leveelahti hymyilivät karsintojensa jälkeen tyytyväisyyttä huokuen, sillä kumpikin selvitti lajeissaan karsinnan vaivatta. Eero Aholalle jäi harmiteltavaa 10. sijan tuoneessa kuulan finaalissa, mutta Juuso Toivonen löysi kymmenottelussa flow’n avauspäivän kahteen viimeiseen lajiin ja on avauspäivän jälkeen 11:ntenä.

Andersson ylitti finaalipaikkaan riittäneen 420 kaikki sitä edeltäneet korkeutensa ensimmäisellään, Leveelahti oli kiekkokarsinnan kakkonen toisella kierroksella heittämällään 54,87 kantaneella kaarella.

Saga Andersson hyppäsi seiväskarsinnassa kolme hyppyä: 395, 410 ja 420. Kaikki menivät reippaasti yli.

– Kisassa oli varma olo. En yhtään epäröinyt, ajattelin vain tekniikkaa. Siitä olen tosi ylpeä. En ajatellut mennä riman yli, ajattelin vain tekniikkaa. Oli tosi hyvä fiilis kilpailla, yleisö oli hyvin mukana, sain siitä vielä lisäenergiaa, Andersson kertoi iloisena.

Leveelahti: ”Tästä jäi positiivinen ja rohkaiseva fiilis finaaliin”

Leveelahti aloitti kiekkokarsinnan heittämällä 51,12, mutta räväytti toisellaan 54,87. Se oli komeasti yli karsintarajan 53,00.

– Odotin tällaista tulosta, hyvä heitto tähän väliin. Ekan heiton otin rennosti, vähän varmistelin. Tuli se 51, siitä lähdettiin hakemaan reippaampaa heittoa. Se 54 oli hyvä heitto tähän väliin, pääsin heittämään eteenpäin, ei ihan jäänyt takapainoiseksi. Rento, hyvä heitto, Leveelahti kertaili karsintasuorituksiaan.

Finaalissa hän hakee parannusta nykyiseen ennätykseensä 55,02.

– Rennosti pitää kuitenkin heittää, että siitä tulee jotain. Tästä jäi positiivinen ja rohkaiseva fiilis finaaliin, tästä lähtee, Leveelahti sanoi.

Ennen torstaista kiekon finaalia Leveelahdella on keskiviikkona ohjelmassa kuulan karsinta. Siinäkin lajissa hän tavoittelee loppukilpailupaikkaa.


1xa_3771.jpg

Eero Ahola oli kuulafinaalin jälkeen harmissaan, kun kilpailukierrokset jäivät kolmeen. Sijoitus oli kymmenes.

,

Ahola pettyi kuulassa

Eero Ahola toivoi itseltään parempaa kuin mitä kuulan finaalissa tällä kertaa aikaiseksi sai. Ahola työnsi ensimmäisellään 19,23 ja sen jälkeen kahdesti 18,85, eikä selviytynyt jatkokierroksille. Ahola oli 10:s.

– Pettymys, kun en kahdeksan sakkiin mennyt. Eka työntö oli rento ja ok, mutta teknisesti vähän aukesi liikaa oikealle. Sen jälkeen tuli puristusta liikaa mukaan, ja kahdessa viimeisessä ei ollut tehoa, Ahola sanoi.

Ahola harmitteli, että kovien kisojen vähäisyydestä johtuen hänen tekniikkansa ei vielä kisoissa toimi toivotusti kuten jo harjoituksissa toimii.

Toivonen löysi flow’n korkeuteen

Juuso Toivonen sai kymmenottelussa flow’n päälle avauspäivän kahteen viimeiseen lajiin, sillä korkeudessa (198) ja 400 metrillä (50,67) mies teki ennätyksensä. Hän on puolivälissä 11:ntenä pistein 3688.

– Korkeudessa sain flow’n päälle niin mitä sitä lopettamaan. Harkkahypyt tuntuivat kevyiltä, helpoilta ja hyviltä. Tuli hyvä fiilis. Kisa meni nappiin. Ihan ei kakkoseen vielä irronnut, mutta hyvä tulos kuitenkin. Nelkulla oli vähän kova aloitus, vika satanen vähän ryömittiin maaliin, mutta alku tuli niin lujaa, että päästiin ennätykseen, Toivonen jutteli iloisena.

– Päivä oli sellainen 2,5/5. Satasella olin vähän jotenkin nukuksissa vielä, siitä sitten pituudessa oli mahdollisuus lähemmäs seitsemää metriä toinen hyppy, mutta puoli senttiä yli. Viimeisellä tuli onneksi tulos (666), vähän kuumotteli kahden rikkinäisen jälkeen, Toivonen sanoi.

Muiden suomalaisurheilijoiden tavoin hän kehui yleisöä, joka loi hyvää tunnelmaa stadionilla.

Baas lähti rohkeasti matkaan ja nautti kannustuksesta

Kannustuksesta ja kisakokemuksestaan nauttinut Mette Baas oli 400 metrin alkuerissä eränsä seitsemäs ajalla 55,42, eikä selvinnyt jatkoon.

– Alku lähti kovaa ja se varmaan söi tuosta lopusta aika paljon. Yritin lähteä noiden mukaan edes jollain tavalla, Torniossa asuva ­­Baas sanoi.

,


1xa_3421.jpg

Juuso Toivonen sai flow'n päälle korkeudessa.