Andersson ja Keskinen 19-vuotiaiden EM-karsinnan parhaat Kaavilla

Andersson ja Keskinen 19-vuotiaiden EM-karsinnan parhaat Kaavilla

Hyytävän kylmällä ja tuulisella Kaavin torilla käytiin olosuhteisiin erittäin hyvä miesten seiväshyppykilpailu, jossa Vaasan Toverien Jere Keskinen ja Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen varmistivat 19-vuotiaiden EM-kisapaikan.

Naisten kilpailun voitti Esbo IF:n Saga Andersson, joka varmisti niin ikään paikan junioreiden EM-kisoihin.

Miesten kilpailun voitti Latvian Mareks Arents ylitettyään 535, Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten oli toinen samalla tuloksella ja Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää kolmas 525:n ylityksellä.

Keskinen, 17, kohensi ennätystään 10 sentillä lukemiin 515. Hän oli kilpailussa neljäs ja 19-vuotiaiden EM-karsinnan paras. Turakainen oli EM-karsinnassa toiseksi paras 505 ylityksellä ja kokonaiskilpailussa viides.

– Ihan hyvä kisa siihen nähden, että olin tätä ennen viikon flunssassa ja polvikin on oireillut, mutta ei saa antaa pikkujuttujen häiritä. Valmentaja Mikael Westö totesi, että jos nyt ei olisi ollut EM-karsintaa, hän ei olisi antanut hypätä, Keskinen sanoi.

Tyytyväinen EM-matkan varmistumiseen oli Turakainenkin. Hän on tällä kaudella ylittänyt 535.

– Kylmä oli ja loppujuoksu takkuili, mutta ne ylitykset mitä oli, niissä hyppy lähti kulkemaan, Turakainen sanoi.

Wecksten kävi korkealla, ei läpijuoksuja

Kilpailussa toiseksi tullut Wecksten päätti Arentsin tapaan kilpailun kolmeen yritykseen korkeudesta 555. Niistä kolmas nousi korkealla, mutta ei jatkunut.

– Ihan hyvä kisa sikäli, että yritin ennätyskorkeutta sillä seipäällä, jolla olen normaalisti aloittanut kisan. Jos olosuhteet olisivat sallineet ennätysyrityksiin isompaa seivästä, olisi tilanne ollut toinen, Wecksten sanoo.

– Kauden toiseksi paras tulos, mutta illan myötä juoksu alkoi hiipumaan. Se viimeinen yritys 555:tä oli korkea, mutta tässä lajissa pitää päästä myös riman yli.

Erikoista miesten kilpailussa oli, että vaikka sää oli poikkeuksellisen hankala, kisassa ei nähty läpijuoksuja.

Andersson: Aika hyvin sai pitää lämpöä yllä

Andersson voitti naisten kilpailun ja 19-vuotiaiden EM-katsastuksen ylitettyään 395. Voitolla Andersson varmisti paikan Italian Grossetossa käytäviin junioreiden EM-kisoihin.

Andersson, 17, ylitti vastatuuleen hypätyssä, koleassa kilpailussa 385 toisella ja voittotuloksen ensimmäisellään. Korkeudesta 410 kaksi yritystä menivät läpijuoksuksi ja kolmas oli limbo. Andersson pitää halussaan kauden kotimaista kärkitulosta 433.

– Aika hyvin sai pitää lämpöä yllä, Andersson tuumi karusta kilpailukelistä, mutta oli tyytyväinen EM-kisapaikan varmistumiseen.

– Tosi kiva on lähteä EM-kisoihin. Se on ollut kesän ykköstavoitteena. Toivottavasti siellä on hyvät olosuhteet. Omat hypyt nousevat hyvin. Sinne 440:n ylitykseen on mahdollisuuksia, kun saan hypyt menemään paremmin eteenpäin, Andersson sanoi.

Toiseksi kilpailussa tuli Kuivasjärven Auran Henriikka Könönen, joka ylitti 385. Toiseksi 19-vuotiaiden EM-karsinnassa sijoittui Varkauden Kenttä-Veikkojen Laura Ollikainen 370:n ylityksellä. Hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi.

Yleisurheilutuloksia:

Kaavi:

Seivästallincupia, seiväshyppykilpailu (19-v. EM-katsastus)

Naiset: 1) Saga Andersson Esbo IF 395, 2) Henriikka Könönen KuivAu 385, 3) Laura Ollikainen VarkKV 370, 4) Alina Strömberg LarsmoIF 355. 

Miehet: 1) Mareks Arents Latvia 535, 2) Tomas Wecksten KarhU 535, 3) Urho Kujanpää TamPy 525, 4) Jere Keskinen VaasTo 515, 5) Eetu Turakainen TuUL 505.

Keskinen ja Turakainen oli 19-v. EM-karsinnan parhaat.